Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Digital: Το ευρωπαϊκό hub ψηφιακής καινοτομίας αποκτά παρουσία στην Αθήνα

Η τελετή επίσημης έναρξης της λειτουργίας του ΕΙΤ Digital στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2024 στο ΙnnovAthens της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων

Το οικοσύστημα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Καινοτομία και τη Τεχνολογία (ΕΙΤ) σε Θέματα Ψηφιοποίησης (EIT Digital) αποκτά πλέον παρουσία στην Αθήνα και την έναρξη της λειτουργίας του σηματοδοτεί η εκδήλωση “Taking Greece’s Digital Transformation to the Next Level” που διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Υπολοστικών Συστημάτων ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό ΕΙΤ Digital  στις 17 Ιανουαρίου 2024 (10.00 – 14.00) στο ΙnnovAthens της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Την τελετή επίσημης έναρξης της λειτουργίας του ΕΙΤ Digital στην Αθήνα, θα προλογίσει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ. Παπαστεργίου, ο πρύτανης του ΕΜΠ, καθ. Ι Κ Χατζηγεωργίου, σημαντικοί εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Καινοτομία (ΕΙΤ) και θα συμμετέχουν εξέχοντες εκπρόσωποι του ελληνικού πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι, μέλη του ελληνικού δικτύου της EIT Digital κ.α.

Η εν λόγω εκδήλωση σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για την Αθήνα, και ευρύτερα για τη χώρα μας, καθώς το δίκτυο EIT Digital – το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας στην Ευρώπη που συνδέει εταιρείες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και Startups προκειμένου να προωθήσει την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και προϊόντων στον ψηφιακό τομέα – αποκτά πλέον γραφείο στην Αθήνα!

Το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ έχει τη χαρά να συντονίζει το εγχείρημα αυτό με όραμα να διευκολύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών αλλά και να δημιουργήσει στέρεες γέφυρες και ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ της ερευνητικής- ακαδημαϊκής κοινότητας, του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Υπουργεία, Δήμοι, Περιφέρειες, Οργανισμοί και εταιρείες Δημοσίου συμφέροντος)  και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η ανοικοδόμηση ενός ισχυρού οικοσυστήματος ψηφιακής καινοτομίας στην Ελλάδα είναι κομβικής σημασίας για τη χώρα μας καθώς αναμένεται να συμβάλει στην επιτάχυνση της τεχνολογικής μετάβασης στο νέο μοντέλο της βιομηχανίας 4.0, ένα μοντέλο με έντονα συνεργατικές διαστάσεις και κοινωνικό-οικονομικά οφέλη σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας της χώρας.

Δείτε περισσότερα και πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις