Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιώργος Δεσύλλας – Ειρήνη Λουπασάκη: «Η FlexCar είναι μια φρέσκια λύση»

Με αφορμή τη διάκριση της εταιρείας στα Startupper Awards 2023, ο CEO της FlexCar, Γιώργος Δεσύλλας και η στενή συνεργάτιδα και Chief Of Staff της εταιρείας, Ειρήνη Λουπασάκη μιλούν στο Startupper MAG

Η FlexCar, η εταιρεία- φαινόμενο της ελληνικής Startup σκηνής, ήταν μια από τους μεγάλους νικητές των Startupper Awards 2023, καθώς διακρίθηκε στην κατηγορία “Top Deal“. Με αφορμή τη βράβευση ο CEO της FlexCar, Γιώργος Δεσύλλας και η στενή συνεργάτιδα και Chief Of Staff της εταιρείας, Ειρήνη Λουπασάκη μιλούν στο Startupper MAG. Μεταξύ άλλων αναφέρονται στο στη σημασία της διάκρισής αυτής για την FlexCar, ενώ κάνουν έναν απολογισμό για το 2023 και μοιράζονται μαζί μας τους στόχους της εταιρείας για το μέλλον.

Αναφορικά με το πως ήταν το 2023 για την FlexCar, ο Γιώργος Δεσύλλας δήλωσε ότι: «Η χρονιά που τελειώνει ήταν ένα έτος-ορόσημο, αφού η εταιρεία έφτασε ένα στάδιο ωριμότητας και μεγέθους που την καθιστά πραγματικά διεθνή».

Σχετικά με τη βράβευση στα Startupper Awards 2023 ο Γιώργος Δεσύλλας είπε ότι: «Η χαρά πάντα έρχεται όταν υπάρχει αναγνώριση, αλλά προσωπικά για εμένα ήταν και ιδιαίτερα έντονη βλέποντας τη μεγάλη ένταση του ενδιαφέροντος που έδειξε το κράτος για το οικοσύστημα με τις παρουσίες που έδωσε».

«Να προσθέσω πως για εμένα ως μέλος της ομάδας της FlexCar, αλλά και σίγουρα για τα 6 μέλη της ομάδας που επί τούτου ασχολείται με αυτά τα deal, στην έντονη καθημερινότητα απλά «προχωράμε» το ένα θέμα έπειτα από το άλλο, προσπαθώντας απλά, όμορφα και ταπεινά να πετύχουμε το επόμενο άλμα για τον όμιλο.Είναι εύκολο να ξεχάσουμε το μέγεθος και τη μοναδικότητα αυτών που βλέπουμε, μιλώντας με τις απόλυτες κορυφές του επενδυτικού κόσμου. Μια τέτοια ημέρα μας τα αναδεικνύει για άλλη μια φορά», ανέφερε από την πλευρά της η Ειρήνη Λουπασάκη.

Τέλος, μιλώντας για τους νέους στόχους της εταιρείας ο Γιώργος Δεσύλλας υπογράμμισε πως «κάθε βήμα που κάνουμε κοιτάμε, παρόλη την ταχεία μας ανάπτυξη (που ίσως είναι η πιο γρήγορη που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα) να είναι βασισμένο σε βαθιά θεμέλια και να το κάνουμε όταν έχουμε στήσει και πετύχει το προηγούμενο. Βήμα βήμα, η εταιρεία θα γίνει παγκόσμια».

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Δεσύλλα και της Ειρήνης Λουπασάκη στο στο Startupper MAG παρακάτω:

 

SΤΑRTUPPER MAG: Η χρονιά που κλείνει πώς ήταν για τη Flexcar σε επίπεδο επιδόσεων και στόχων;

Γιώργος Δεσύλλας: Η χρονιά που τελειώνει ήταν ένα έτος-ορόσημο, αφού η εταιρεία έφτασε ένα στάδιο ωριμότητας και μεγέθους που την καθιστά πραγματικά διεθνή.

Ειρήνη Λουπασάκη: Η θετική εντύπωση όλων των συνεργατών μας προέκυψε από το ότι για άλλη μια χρονιά ξεπεράσαμε τους στόχους και τις προσδοκίες που είχαμε θέσει στις αρχές του έτους, επιτυγζάνοντας 20% υψηλότερη ανάπτυξη από ό,τι είχαμε ανακοινώσει.

Πάντα έξυπνα προσεκτικοί, προσαρμοστήκαμε γρήγορα στις νέες συνθήκες των αγορών και έτσι θέσαμε ένα πλάνο ανάπτυξης που προβλέπει μόνο πρόοδο για τα επόμενα 5 έτη στοχεύοντας αρκετά πάνω από τα 10πλάσια μεγέθη (παγκοσμίως) από ό,τι είμαστε σήμερα.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Ποια είναι τα συναισθήματά σας για τη βράβευση στα STARTUPPER AWARDS;

Γιώργος Δεσύλλας:  Η  χαρά πάντα έρχεται όταν υπάρχει αναγνώριση, αλλά προσωπικά  για εμένα ήταν και ιδιαίτερα έντονη βλέποντας τη μεγάλη ένταση του ενδιαφέροντος που έδειξε το κράτος για το οικοσύστημα με τις παρουσίες που έδωσε.

Ειρήνη Λουπασάκη: Να προσθέσω πως για εμένα ως μέλος της ομάδας της FlexCar, αλλά και σίγουρα για τα 6 μέλη της ομάδας που επί τούτου ασχολείται με αυτά τα deal, στην έντονη καθημερινότητα απλά «προχωράμε» το ένα θέμα έπειτα από το άλλο, προσπαθώντας απλά, όμορφα και ταπεινά να πετύχουμε το επόμενο άλμα για τον όμιλο.

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε το μέγεθος και τη μοναδικότητα αυτών που βλέπουμε, μιλώντας με τις απόλυτες κορυφές του επενδυτικού κόσμου. Μια τέτοια ημέρα μας τα αναδεικνύει για άλλη μια φορά.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Έχετε εκτοξεύσει τα συνολικά επενδυτικά σας κεφάλαια στα 300 εκατομμύρια ευρώ.  Περιμένατε μια τέτοια επιτυχία, όταν ξεκινήσατε το 2018;

Γιώργος Δεσύλλας:  Εννοείται πως όταν ξεκίνησα είχα ένα όραμα παγκόσμιο, και δεν το έχω αφήσει μέχρι στιγμής. Είναι όμως εντελώς διαφορετικό να το φαντάζεσαι όταν ξεκινάς, και άλλο να το βλέπεις να υλοποιείται.

Δοξάζω το Θεό που μπορώ να πω πως είναι μια πολύ πιο όμορφη και μοναδική επιχείρηση χάρη σε όλα τα μέλη της ομάδας από ό,τι θα μπορούσα να έχω φανταστεί ότι θα χτιζόταν.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Οι υπηρεσίες Leasing δεν είναι ακόμα κάτι τόσο οικείο στην ελληνική πραγματικότητα. Πώς καταφέρατε να σημειώσετε τέτοια επιτυχία στο κοινό;

Ειρήνη Λουπασάκη: Πάντα σκεφτόμαστε γύρω από κάθε απόφαση που επηρεάζει το προϊόν μας, τι εμείς θα θέλαμε ως πελάτες. Αυτό είναι η καρδιά της εξυπηρέτησης του πελάτη. Αυτό είναι που οδηγεί την εταιρεία και για αυτό κάποιος θα μας επιλέξει, και εξ ου και η τεράστια επιτυχία στην ελληνική αγορά.

Ακόμα και στην Ιταλία, που είναι μια αγορά όπου πολλοί θα πίστευαν ότι θα ήταν πιο εξοικειωμένη με την έννοια της μακροχρόνιας μίσθωσης, μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότεροι πελάτες μας δεν προέρχονται από τις εταιρείες του leasing, αλλά από εκείνους οι οποίοι είχαν κάποιο δικό τους όχημα και πιθανόν να μην είχαν κατά νου κάτι τέτοιο, αλλά καταλήγουν να επιλέξουν μια πιο «φρέσκια» λύση η οποία παρέχει την άνεση, ευελιξία και ευκολία της FlexCar.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Μετά το εντυπωσιακό σας άνοιγμα στη Λατινική Αμερική (Μεξικό), ενώ έχουν προηγηθεί Κύπρος και Ιταλία, ποιοι είναι οι νέοι στόχοι που βάζετε; Να περιμένουμε περαιτέρω επέκταση;

Γιώργος Δεσύλλας:  Κάθε βήμα που κάνουμε κοιτάμε, παρόλη την ταχεία μας ανάπτυξη (που ίσως είναι η πιο γρήγορη που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα) να είναι βασισμένο σε βαθιά θεμέλια και να το κάνουμε όταν έχουμε στήσει και πετύχει το προηγούμενο. Βήμα βήμα, η εταιρεία θα γίνει παγκόσμια.

Ειρήνη Λουπασάκη: Θα πούμε με πολλή χαρά πως μπορούμε να αναφέρουμε ότι η Ιταλία είναι ήδη μια κερδοφόρα αγορά για εμάς και πως το Μεξικό δείχνει μακράν τα καλύτερα νούμερα που έχουμε δει.  Ήδη το 2024 θα ξεκινήσουν οι προεργασίες για επόμενη αγορά.

 

SΤΑRTUPPER MAG: Τέλος, μία γενική ερώτηση για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας: Πώς βλέπετε τη Startup σκηνή στην Ελλάδα; Τι πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί περισσότερο;

Γιώργος Δεσύλλας:  Tο καλό με την επιχειρηματικότητα είναι πως φύσει είναι αυτοκινούμενη. Αρκεί να υπάρχει ένα θετικό πλαίσιο και μια γενική ανάπτυξη στην ευρύτερη οικονομία, για να μπορεί να στηρίξει τις Startups στις πρώτες τους χρονιές που είναι μεγάλο πλεονέκτημα να μπορούν να μεγαλώσουν εντός της Ελλάδας. Αυτό έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια και έτσι και ευδοκιμεί η Startup επιχειρηματικότητα.

 

 

Η συνέντευξη του Γιώργου Δεσύλλα και της Ειρήνης Λουπασάκη δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #44

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις