Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι κορυφαίοι προορισμοί της Ευρώπης για εξ αποστάσεως εργασία – Τρεις ελληνικές πόλεις στη λίστα με τις χειρότερες πόλεις για ψηφιακούς νομάδες

Η εταιρεία Brother UK, προμηθευτής τεχνολογίας, συγκέντρωσε τις λίστες με τις καλύτερες, τις χειρότερες, τις πιο ευτυχισμένες, τις φθηνότερες και τις ακριβότερες τοποθεσίες στην Ευρώπη για να εργαστεί κάποιος εξ αποστάσεως. Συμπεριέλαβε παράγοντες όπως η ταχύτητα Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, η ασφάλεια εντός της χώρας και το γενικότερο κόστος ζωής. Η βαθμολογία έγινε στην κλίμακα του 100.

Οι ψηφιακοί νομάδες αποτελούν μια νέα τάση στον εργασιακό τομέα, με την παρουσία τους να εντείνεται με την πανδημία, που ενίσχυσε την ύπαρξη τους με την εξ αποστάσεως εργασία να γνωρίζει άνοδο και να συνεχίζει να υφίσταται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ευελιξία και η δυνατότητα να εργαστεί κάποιος από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την εκάστοτε χώρα που υποδέχεται τους ψηφιακούς νομάδες. 

Οι ψηφιακοί νομάδες αξιοποιούν την τεχνολογία για να εργάζονται εξ αποστάσεως, έχοντας την ελευθερία να ταξιδεύουν και να εργάζονται από οπουδήποτε στον κόσμο και να τον εξερευνούν. Συνήθως βασίζονται σε φορητούς υπολογιστές, smartphone και οι σταθερές συνδέσεις στο διαδίκτυο αποτελούν τον νούμερο ένα λόγο για να επιλέξουν χώρα ή πόλη, ώστε να εκτελέσουν εύκολα, άμεσα και χωρίς άγχος τις επαγγελματικές τους ευθύνες, ενώ αγκαλιάζουν έναν ευέλικτο τρόπο ζωής. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η ποιότητα ζωής μιας χώρας, το κόστος διαβίωσης αλλά και οι δείκτες ευτυχίας και ζωής. 

Η εταιρεία Brother UK, προμηθευτής τεχνολογίας, συγκέντρωσε τις λίστες με τις καλύτερες, τις χειρότερες, τις πιο ευτυχισμένες, τις φθηνότερες και τις ακριβότερες τοποθεσίες στην Ευρώπη για να εργαστεί κάποιος εξ αποστάσεως. Συμπεριέλαβε παράγοντες όπως η ταχύτητα Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, η ασφάλεια εντός της χώρας και το γενικότερο κόστος ζωής. Η βαθμολογία έγινε στην κλίμακα του 100.

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για απομακρυσμένη εργασία 

To Λουξεμβούργο καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για απομακρυσμένη εργασία. Κατά την εξέταση των πιο περιζήτητων στοιχείων για απομακρυσμένους εργαζόμενους, η πόλη του Λουξεμβούργου βαθμολογήθηκε με 68/100, την υψηλότερη βαθμολογία όλων των πόλεων. Η πόλη του Λουξεμβούργου έχει 6% υψηλότερη βαθμολογία καταλληλότητας απομακρυσμένης εργασίας από τη δεύτερη καλύτερη πόλη, το Όλομουτς, που βρίσκεται στην Τσεχική Δημοκρατία.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Ρότερνταμ στην Ολλανδία, το Άαλμποργκ στη Δανία, το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, η Ουτρέχτη στην Ολλανδία, το Άαρχους της Δανίας, το Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, το Πίλσεν στην Τσεχία και η Οράντεα στη Ρουμανία.

Οι χειρότερες ευρωπαϊκές πόλεις για απομακρυσμένη εργασία

Αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας στη λίστα με τις χειρότερες ευρωπαϊκές πόλεις για απομακρυσμένη εργασία, αφού η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη θέση, με βαθμολογία 50,34 στα 100. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Τρίτη χειρότερη πόλη αναδείχθηκε το Βελιγράδι της Σερβίας και στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Λεμεσός της Κύπρου. Ακολουθούν στην έκτη θέση το Νόβι Σαντ στη Σερβία. Η Λάρνακα στην Κύπρο, το Σαράγεβο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Παρίσι και η Λυών στη Γαλλία.

Οι πιο ευτυχισμένες ευρωπαϊκές χώρες για απομακρυσμένη εργασία

Η Φινλανδία κατατάσσεται σταθερά ψηλά στους παγκόσμιους δείκτες ευτυχίας και ποιότητας ζωής. Ενώ η ευτυχία είναι μια σύνθετη και πολύπλευρη έννοια, η Φινλανδία έρχεται στην κορυφή της κατάταξης, σημειώνοντας βαθμολογία 93,4 στα 100.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Δανία, τρίτη η Ολλανδία, τέταρτη η Ισλανδία και πέμπτη η Ελβετία. Ακολουθούν το Λουξεμβούργο, η Αυστρία. η Νορβηγία, η Σλοβενία και η Σουηδία.

Οι φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για απομακρυσμένη εργασία

Η Τούζλα, βρίσκεται στη βορειοανατολική Βοσνία και Ερζεγοβίνη, είναι η φθηνότερη τοποθεσία για να ζήσει κανείς ως απομακρυσμένος εργαζόμενος, σημειώνοντας το εντυπωσιακό 76,29 στα 100. Ένα γεύμα σε αυτή την ευρωπαϊκή πόλη θα κόστιζε μόνο £ 3.52! Ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης θα κόστιζε 177,25 λίρες το μήνα και 134,48 λίρες έξω από το κέντρο της πόλης. Για ένα διαμέρισμα 85m2, οι βασικοί λογαριασμοί όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, η θέρμανση, η ψύξη, το νερό και τα σκουπίδια θα κόστιζαν 132,39 λίρες το μήνα και το Wi-Fi θα κόστιζε 16,50 λίρες.

Η Oradea, μια πόλη στη βορειοδυτική Ρουμανία, είναι μια άλλη προσιτή τοποθεσία καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, ενω στη νοτιοδυτική Ρουμανία, η Κραϊόβα είναι η τρίτη φθηνότερη ευρωπαϊκή πόλη για απομακρυσμένη εργασία. Ακολουθεί η Φιλιππούπολη και το Ιάσιο της Ρουμανίας. Τις επόμενες πέντε θέσεις καταλαμβάνουν η Τιμισοάρα και η Σιμπίου της Ρουμανίας, τα Σκόπια στη Βόρεια Μακεδονία, η Νις της Σερβίας και το Σαράγεβο στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη.

Οι πιο ακριβές ευρωπαϊκές πόλεις για απομακρυσμένη εργασία

Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, η Ζυρίχη κατατάσσεται ως η πιο ακριβή πόλη για απομακρυσμένη εργασία, με βαθμολογία 13,54. Ένα γεύμα σε αυτή την πόλη θα κόστιζε £ 22.29 κατά μέσο όρο. Όσον αφορά το κόστος διαβίωσης, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης θα σας επιστρέψει 2,197.73 £, οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας ανέρχονται σε 255.65 £ και το κόστος διαδικτύου είναι 50.22 £.

Στη δεύτερη θέση το Λονδίνο, με βαθμολογία 14,56. Στην τρίτη και στην τέταρτη θέση βρίσκονται η Λωζάνη και η Γενεύη, δύο ακόμα πόλεις της Ελβετίας μετά την Ζυρίχη. Πέμπτο έρχεται το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και την δεκάδα κλείνουν η Βασιλεία στην Ελβετία, το Μπρίστολ της Αγγλίας, το Τροντχάιμ της Νορβηγίας και το Μόναχο στη Γερμανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις