Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sam Altman: Ανησυχητική η ταχύτητα διείσδυσης της τεχνολογίας στην κοινωνία

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, μιλώντας στο podcast Unconfuse Me with Bill Gates, εκφράζει την ανησυχία του για την ταχεία διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία, αποκαλώντας την, την ταχύτερη τεχνολογική επανάσταση. Πιστεύει ότι η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα και ότι η αγορά εργασίας θα αλλάξει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, μιλώντας στο podcast Unconfuse Me with Bill Gates, εξέφρασε τις ανησυχίες του για ένα πράγμα που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη, την ταχεία διείσδυση της τεχνολογίας στην κοινωνία και την ταχύτητα προσαρμογής της. Στη συνέντευξη με τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, ο Altman δήλωσε ότι σε αντίθεση με άλλες τεχνολογικές επαναστάσεις του παρελθόντος, η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι μακράν η ταχύτερη. Χαρακτηρίζοντάς το τρομακτικό, είπε ότι θα αναγκάσει την κοινωνία να προσαρμοστεί ταχύτερα από ποτέ.

Το έχουμε δει αυτό με τις μεγάλες τεχνολογικές επαναστάσεις του παρελθόντος. Κάθε τεχνολογική επανάσταση έχει γίνει ταχύτερη, και αυτό θα είναι μακράν το γρηγορότερο. Αυτό είναι το κομμάτι που βρίσκω δυνητικά λίγο τρομακτικό, την ταχύτητα με την οποία η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί και ότι η αγορά εργασίας θα αλλάξει“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI.

Περαιτέρω σχετικά με τη ρομποτική και τις θέσεις εργασίας, ο Altman δήλωσε ότι έχει αρχίσει να επενδύει σε εταιρείες ρομποτικής, λέγοντας πως σε κάποιο σημείο, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα μοντέλα της εταιρείας με την κατανόηση της γλώσσας τους και τη μελλοντική κατανόηση βίντεο.

Ο Altman δήλωσε ότι στο μέλλον η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει μερικές από τις θέσεις εργασίας και θα βρει νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας.

Ο Altman είπε στον Gates: «Πιστεύω απόλυτα ότι αν δώσεις στους ανθρώπους πολύ πιο ισχυρά εργαλεία, δεν είναι μόνο ότι μπορούν να εργαστούν λίγο πιο γρήγορα, μπορούν να κάνουν ποιοτικά διαφορετικά πράγματα. Αυτή τη στιγμή, ίσως μπορούμε να επιταχύνουμε έναν προγραμματιστή 3x“.

Μιλώντας για τα ορόσημα τα επόμενα δύο χρόνια, ο Altman δήλωσε ότι η πρόοδος θα είναι γύρω από την ικανότητα συλλογισμού και την αξιοπιστία.

Οι βελτιώσεις στο Chat GPT-4 θα αφορούν την προσαρμοστικότητα και την εξατομίκευση. “Η δυνατότητα να γνωρίζετε για εσάς, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας, το ημερολόγιό σας, πώς σας αρέσουν τα ραντεβού που κλείνονται, που συνδέονται με άλλες εξωτερικές πηγές δεδομένων… Αυτοί θα είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς τομείς βελτίωσης», δήλωσε ο Altman στον Gates.

Σύμφωνα με τον Altman, η τεχνολογία AI θα επηρεάσει την κοινωνία και τη γεωπολιτική ισορροπία δυνάμεων. Δήλωσε ότι πολλοί αρχηγοί κρατών διαφόρων χωρών έχουν υποστηρίξει την ιδέα της τεχνητής νοημοσύνης και τη ρύθμιση της τεχνολογίας.

Το ChatGPT, ένα chatbot που μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινες απαντήσεις με βάση τις προτροπές των χρηστών, βοήθησε τη δημοτικότητα της τεχνητής νοημοσύνης τον τελευταίο καιρό.

Η Microsoft έχει δεσμευτεί να επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI. Η εταιρεία βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες για να συγκεντρώσει έναν νέο γύρο χρηματοδότησης σε αποτίμηση άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις