Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Brandup Strategies: Enabling Great Startups από το Branding ως το Funding

Δεδομένου ότι ο μέσος Έλληνας startuper είναι 25-44 ετών με καλές σπουδές αλλά χωρίς καθόλου προϋπηρεσία στην ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων, η συμβουλευτική είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξή τους.

Mojo Banking, eCredit, Mind the Hair, Restia, Oribu Arts, toTaperaki, Not so Chic, Labyrinth of Senses, Feel Active, Pastalicious κ.α. είναι μερικές από τις δεκάδες startups που έχουν συνεργαστεί με την Brandup είτε σε μια ολοκληρωμένη συνεργασία είτε σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής τους.

Τι προσφέρει η Brandup Strategies στις Startups;

Αν αναλογιστούμε ότι ο μέσος Έλληνας startuper είναι 25-44 ετών με καλές σπουδές αλλά χωρίς καθόλου προϋπηρεσία στην ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων, η συμβουλευτική είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξή τους. Οι βασικές λοιπόν υπηρεσίες της Brandup περιλαμβάνουν:

Την γενική Συμβουλευτική πάνω σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, συμβουλευτική σε θέματα Marketing & Branding και για εταιρείες σε πιο ώριμο στάδιο η προετοιμασία για να παρουσιαστούν μπροστά σε επενδυτές.

Όμως δεν μένουμε μόνο σε θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά υλοποιούμε και όλες τις προτάσεις που εγκρίνουν οι startups με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Ποια είναι η προσέγγιση της Brandup προς τις startups;

Θα λέγαμε ότι ακολουθούμε 4 βήματα.

  1. Έρευνα

Παρέχουμε ενημερωμένη έρευνα αγοράς και μια πλήρη επισκόπηση του κλάδου για να βοηθήσουμε τις startups να δώσουν προτεραιότητα στα προϊόντα στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθούν, τόσο στα αρχικά στάδια όσο και μακροπρόθεσμα.

  1. Επιχειρηματικό πλάνο & Στρατηγική

Προσφέρουμε τις υπηρεσίες ενός συμβούλου startup για να βοηθήσουμε να σχεδιαστεί ένα επιχειρηματικό πλάνο που ταιριάζει στον προϋπολογισμό και τους στόχους κάθε startup.

  1. Ανάπτυξη

Η ομάδα μας θα  βοηθήσει κάθε startup να δημιουργήσει ένα μονοπάτι για την ανάπτυξή της και την ενίσχυση των συνολικών πωλήσεων οδηγούμενη σε κερδοφόρες χρήσεις.

  1. Χρηματοδότηση

Κτίζουμε εξ αρχής ένα δίκτυο επαφών ώστε να αξιοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή. Έπειτα σχεδιάζουμε προσεκτικά μια στρατηγική προσέγγισης επενδυτών και αναπτύσσουμε τα κατάλληλα υλικά ώστε να είναι σε θέση η startup να καθίσει απέναντι από κάθε ομάδα επενδυτών.

Ας εξειδικεύουμε λίγο τις υπηρεσίες που προσφέρετε

Η Brandup προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών που προσαρμόζονται ανάλογα πάντα με τις ανάγκες κάθε startup. Αν δούμε την φαρέτρα υπηρεσιών της Brandup, αυτή περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Insights & Consulting

eBusiness Consluting

Digital Transformation

Market Analysis

Data Analysis

Operations and more

Marketing & Sales

Brand Strategy

Digital Marketing

Social Media

Sales Funnels

SEO and more

Design & Development

Web & App Development

UI & UX Design

E-Commerce Solutions

UX Copywriting

Service / Product Design and more

Innovation & Strategy

Digital Audit

Resource Augmentation

Innovation Sprint

User Research

Conversion Rate Optimisation and more

Το άριστο μείγμα από τις παραπάνω υπηρεσίες αλλά και η ορθολογική υλοποίηση αυτών είναι που παράγει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Και όσον αφορά στο Funding; Οι startups χρειάζονται κεφάλαια…

Η διαχείριση της άντλησης κεφαλαίων είναι σπάνια εύκολη και μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη μάχη, ακόμη και στις καλύτερες στιγμές. Αυτό συμβαίνει κάποιες φορές παρόλο που υπάρχει μια καταπληκτική ιδέα και η επιχείρηση αποδίδει στην αγορά.

Είναι μια χρονοβόρα προσπάθεια και αποτελείται από μια πληθώρα ενεργειών που πρέπει να εκτελεστούν με τεχνογνωσία και την σωστή χρονική στιγμή.

Από την δημιουργία μιας παρουσίασης (Pitch Deck) ως την μελέτη των οικονομικών δεδομένων, τα projections αλλά και τις στρατηγικές – όλα θέλουν μελέτη, έλεγχο και συγκεκριμένους στόχους.

Στρατηγική συγκέντρωσης χρημάτων

Το πρώτο είναι η στρατηγική. Μετά τη στρατηγική, είναι και πάλι η στρατηγική. Τι, Γιατί, Ποιος και Πότε είναι οι ερωτήσεις. Σας βοηθάμε να έχετε τις απαντήσεις.

Προετοιμασία

Θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε τον «Σωστό δρόμο για τον κατάλληλο επενδυτή». Η  προετοιμασία επενδυτικής ετοιμότητας είναι αυτή που θα φέρει το άριστο αποτέλεσμα.

Αναλύσεις

Η σωστή απόδοση των οικονομικών είναι κορυφαία προτεραιότητα για τις εταιρείες που αναζητούν χρηματοδότηση αλλά και για τους επενδυτές. Είτε χρειάζεστε χρηματοδότηση εκκίνησης για να ολοκληρώσετε το MVP σας ή κεφάλαια για την ανάπτυξή σας, κάθε προσέγγιση είναι διαφορετική.

Δικτύωση

Το εκτεταμένο δίκτυό μας θα σας προσφέρει την ευκαιρία να εξασφαλίσετε στρατηγικούς επενδυτές, συνεργασίες ή συμμαχίες. Σας στηρίζουμε στις διαπραγματεύσεις και σας βοηθάμε να κλείσετε την καλύτερη συμφωνία!

Έχει η Brandup μια εξειδίκευση στις Fintech startups;

Έχουμε ήδη υλοποιήσει 3 σημαντικά projects με Fintech εταιρείες και έχουμε αποκτήσει εξειδικευμένη τεχνογνωσία λόγω των συνεργασιών μας με άλλες 20+ αντίστοιχες εταιρείες.

Υπό αυτή την έννοια, ναι, έχουμε αυξημένη γνώση της αγοράς σε διεθνές επίπεδο και τεχνολογική υπεροχή στον τομέα των Fintech. Το δε banking software της Mojo Banking έχει εκ του μηδενός σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από εμάς.

Τι άλλο πρέπει να ξέρουμε για την Brandup;

Η Brandup κλείνει φέτος τα 25 της χρόνια. Η έδρα της είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου διαθέτει και το ένα από τα 3 developers hub της. Το δεύτερο είναι στην Κρήτη και το τρίτο στο Mumbai της Ινδίας.

Διαθέτει μια ομάδα από 10 developers & designers και 3 marketers ενώ το συμβουλευτικό της τμήμα αποτελείται από κορυφαία στελέχη ανά industry με πολυετή εμπειρία.

Επίσης είναι άμεσα συνδεδεμένη εταιρεία με άλλες κορυφαίες εταιρίες της ΕΕ σε τομείς όπως το προηγμένο development, το eMarketing και τα θέματα Funding.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις