Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Entersoft: Εξαγοράζει το 62% της Startup SmartCV

Το συμφωνηθέν τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 528.000 ευρώ

Ιδιωτικό συμφωνητικό για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού 62% στην εταιρεία SmartCV ΙΚΕ υπέγραψε η Entersoft. Αναλυτικότερα, η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό εξαγοράς μεριδίων και αύξησης κεφαλαίου.

Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της Entersoft για δυναμική είσοδο στην αγορά λογισμικού μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων με διαφοροποιημένο μείγμα προϊόντων. Θα περιλαμβάνει λύσεις για τη διαχείριση προσλήψεων κι αναζήτησης ταλέντων, τη διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού, την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας (Εργάνη), την ωρομέτρηση αλλά και τη μισθοδοσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η SmartCV είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα του Applicant Tracking Software. Η SaaS λύση λειτουργεί αποκλειστικά στο Cloud με συνδρομητικό μοντέλο Pay Per Use. Η εταιρεία σε πολύ σύντομο χρόνο έχει εντάξει στο πελατολόγιό της σημαντικούς πελάτες, όπως ενδεικτικά οι ΟΤΕ, Cosmote eValue, Autohellas, κ.α. Το λογισμικό Applicant Tracking γνωρίζει ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εργοδότες αναζητούν λύσεις επιτάχυνσης και πλήρους ψηφιοποίησης των διαδικασιών εύρεσης/προσέλκυσης προσωπικού, προσλήψεων και ένταξης στον οργανισμό.

Κατά την οικονομική χρήση 2022, η SmartCV κατέγραψε έσοδα λίγο κάτω από τα 100.000 ευρώ, ενώ για φέτος «τρέχει» με υπερδιπλάσια έσοδα. Η εταιρεία δεν έχει τραπεζικό δανεισμό και τη στιγμή της εξαγοράς διέθετε θετικά καθαρά ταμειακά διαθέσιμα.

Το συμφωνηθέν τίμημα για το 62% των εταιρικών μεριδίων ανέρχεται στο ποσό των 528.000 ευρώ, εκ των οποίων 390.000 ευρώ καταβλήθηκαν ως τίμημα εξαγοράς ποσοστού 55,6% από υφιστάμενους εταίρους και το υπόλοιπο ως αύξηση κεφαλαίου για σκοπούς ενίσχυσης της εταιρείας στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου.

Επιπλέον, έχει ήδη συμφωνηθεί και η εξαγορά του υπολειπόμενου ποσοστού από την Entersoft μετά την πάροδο τετραετίας. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Entersoft.

Οι ιδρυτές της SmartCV θα ενταχθούν στον όμιλο Entersoft και θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις