Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Crimson International Investment επενδύει στην PD Neurotechnology!

Η επένδυση της CII αποτελεί μέρος του τρέχοντος γύρου χρηματοδότησης, ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ έως τώρα, για την υποστήριξη της διεθνούς ανάπτυξης της PD Neurotechnology

Η PD Neurotechnology, εταιρεία ιατρικών συσκευών, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε μια στρατηγική επένδυση από την Crimson International Investment (CII), τον επενδυτικό βραχίονα του Ομίλου Al Jazira που ειδικεύεται σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες και καινοτόμες τεχνολογίες. Επιπρόσθετα με  την επένδυση, η CII, η οποία εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι, θα γίνει ο αποκλειστικός διανομέας του PDMonitor στις χώρες του Κόλπου.

Η PD Neurotechnology έχει αναπτύξει το PDMonitor, μια ιατρική φορητή συσκευή η οποία παρακολουθεί αυτόματα όλο το φάσμα των κινητικών συμπτωμάτων ασθενών με Πάρκινσον σε συνεχή βάση, σε συνδυασμό με πληροφορίες σχετικά με τη λήψη φαρμάκων και διατροφής. Επιτρέπει στους γιατρούς να προσαρμόσουν το σχέδιο θεραπείας με βάση αντικειμενικά δεδομένα που δείχνουν την κατάσταση των ασθενών στην καθημερινή τους ζωή.

Η επένδυση αυτή συνδυάζεται με μία ακόμη σημαντική είδηση για την PD Neurotechnology. Τον Ιανουάριο του 2023, το PDMonitor ήταν μία από τις μόλις πέντε συσκευές που προτάθηκαν, υπό όρους, για την απομακρυσμένη παρακολούθηση της νόσου του Πάρκινσον από το Εθνικό Ινστιτούτο Αριστείας στην Υγεία του Ηνωμένου Βασιλείου (NICE). Αυτή η απόφαση άνοιξε τον δρόμο στη χρήση του PDMonitor από το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Η επένδυση της CII αποτελεί μέρος του τρέχοντος γύρου χρηματοδότησης, ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ έως τώρα, για την υποστήριξη της διεθνούς ανάπτυξης της PD Neurotechnology. Αυτή η ενίσχυση κεφαλαίου κίνησης συμπεριλαμβάνει και τη χρηματοδότηση από τους υφιστάμενους επενδυτές Onassis FoundationBig Pi Ventures και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά και τον νέο επενδυτή PDNTECH Investors S.R.L., ένα fund ειδικού σκοπού που διαχειρίζεται η πλατφόρμα crowdfunding Seedblink. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του κύκλου Series A της PD Neurotechnology, τον οποίο σχεδιάζει να ολοκληρώσει το τρέχον έτος.

Ο Νίκος Μόσχος, συνιδρυτής και επιχειρησιακός διευθυντής της PD Neurotechnology, αναφέρει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε  εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση, καθώς και έναν νέο στρατηγικό επενδυτή και συνεργάτη που θα τοποθετήσει την πρωτοποριακή μας συσκευή παρακολούθησης Parkinson’s σε νέες αγορές. Η θετική αξιολόγηση και σύσταση του NICE, που υποστηρίζει τη χρήση του PDMonitor από το NHS, ήταν μια μεγάλη επιβεβαίωση για την επιχείρηση και την τεχνολογία μας».

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.000 ασθενείς με Πάρκινσον ( είτε μέσω πωλήσεων της συσκευής, είτε σε κλινικές μελέτες)  έχουν χρησιμοποιήσει το PDMonitor για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων τους προκειμένου να διαμορφώσουν ανάλογα τη θεραπεία τους, σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και Ισραήλ.

Η προκαταρκτική αξιολόγηση από τους ασθενείς που παρακολουθήθηκαν για έως και δύο χρόνια με το PDMonitor δείχνει ότι πολλοί αισθάνονται ότι η κατάστασή τους έχει σταθεροποιηθεί (43%) ή έχει βελτιωθεί (35%) μετά τη χρήση του. Οι κλινικές δοκιμές έχουν καταγράψει πολύ υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας καθώς και ακρίβεια στην ανίχνευση συμπτωμάτων έως και 93%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις