Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ariadne «σήκωσε» 7 εκατ. δολάρια σε Series A χρηματοδότηση

Στο νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Marathon Venture Capital, με συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή Lamda Development, καθώς και επενδυτικών αγγέλων

Το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να «σηκώσει» η Ariadne, σε Series A γύρο χρηματοδότησης. Της επένδυσης ηγήθηκε η Marathon Venture Capital, η οποία είχε ηγηθεί και της Seed χρηματοδότησης της εταιρείας, με συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή Lamda Development, ενός από τους μεγαλύτερους real estate operators στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και επενδυτικών αγγέλων.

Τα κεφάλαια από τη νέα χρηματοδότηση θα αξιοποιηθούν για την αύξηση του μεγέθους της ομάδας της εταιρείας στην Ελλάδα, την Γερμανία και τις ΗΠΑ, καθώς και για την ανάπτυξη του προϊόντος της.

Η καινοτομία της Ariadne

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της Ariadne αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα του real estate, καθώς επαναπροσδιορίζει τον τρόπο, με τον οποίο οι real estate operators όπως αλυσίδες καταστημάτων, σταθμοί συγκοινωνιών, εμπορικά κέντρα και άλλοι οργανισμοί ανά τον κόσμο αποκτούν δεδομένα για τους επισκέπτες τους και λαμβάνουν αποφάσεις για τη χρήση των πόρων τους.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι συντριπτική πλειοψηφία των οργανισμών στον τομέα του real estate παγκοσμίως δεν έχουν στη διάθεσή τους ακριβή δεδομένα για τον αριθμό και τη συμπεριφορά των επισκεπτών τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αξιοποίηση των πόρων τους να μην είναι αρκετά αποδοτική. Οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά έχουν χαμηλή ακρίβεια, υψηλό κόστος, ενώ δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η Ariadne καταφέρνει να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό, καθώς η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει παρέχει δεδομένα υψηλής ακρίβειας σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών σε ένα χώρο. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς εντοπίζει τα σήματα που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα, με τη βοήθεια συσκευών που εγκαθίστανται στον περιβάλλοντα χώρο. Συγχρόνως, εξασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπουν την ανωνυμία των επισκεπτών, καθώς και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του GDPR.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα της Ariadne χρησιμοποιείται από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς του λιανεμπορίου, των συγκοινωνιών, της εστίασης κλπ. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται μερικοί από τους σημαντικότερους real estate operators παγκοσμίως, όπως μία κορυφαία σουηδική εταιρεία επίπλων, το κορυφαίο αεροδρόμιο της Ασίας και η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων.

«Με την τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει, οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα του real estate μπορούν να αντιμετωπίσουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τους όπως η αποτελεσματικότερη διαχείριση των εργαζομένων τους, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους και η αποδοτικότερη χρήση των διαθέσιμων πόρων τους. Συνεργαζόμαστε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο παγκοσμίως, βοηθώντας τα να αποκτήσουν ακριβή δεδομένα και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που συμβάλλουμε στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες τους», δήλωσε ο Γεώργιος Πιπελίδης, συνιδρυτής και CEO της Ariadne.

Ο Νίκος Τσιαμήτρος, συνιδρυτής και CΤO της Ariadne, συμπλήρωσε: «Εντοπίζουμε τα σήματα που εκπέμπονται από κινητά τηλέφωνα για να μετρήσουμε τη συμπεριφορά των επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να απαιτείται χρονοβόρα εγκατάσταση συσκευών στο χώρο. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του GDPR. Ουσιαστικά, η τεχνολογία μας καθιστά για πρώτη φορά εφικτές μία πλειάδα εμπορικών εφαρμογών που αξιοποιούν ακριβή δεδομένα σχετικά με τη θέση και τη συμπεριφορά των επισκεπτών σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους».

«Ο Γιώργος Πιπελίδης, ο Νίκος Τσιαμήτρος και η ομάδα τους έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν που χρειάζεται κάθε real estate operator. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση που έχει η τεχνολογία της Ariadne στην παγκόσμια αγορά και την αποστολή τους να βοηθήσουν τους οργανισμούς να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες τους. Έτσι, αποφασίσαμε να ηγηθούμε της επένδυσης στην εταιρεία για δεύτερη φορά και να την στηρίξουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή της», δήλωσε ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις