Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Moonfire Ventures: Εξασφάλισε 115 εκατ. δολάρια για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές tech Startups

Σκοπός του Moonfire Ventures είναι η χρηματοδότηση ευρωπαϊκών νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας και εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης

Το ποσό των 115 εκατ. δαλαρίων (106,7 εκατ. ευρώ) εξασφάλισε το Moonfire Ventures προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε ευρωπαϊκές Startups τεχνολογίας και επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Η συγκέντρωση κεφαλαίων από την Moonfire Ventures, η οποία ιδρύθηκε το 2020 από τον πρώην συνιδρυτή της Atomico, Mattias Ljungman, δείχνει την ταχεία ανάπτυξη που γνωρίζει ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη είναι πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη και θεωρούμε ότι η το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε την επόμενη γενιά ιδρυτών που λύνουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον τομέα της υγείας, της εργασίας, των οικονομικών και των τυχερών παιχνιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ljungman σε δήλωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα τεχνολογίας, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης προκείμενου να μπορέσουν να θεσπίσουν το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις