Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Figure: Χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ανθρωπόμορφων ρομπότ

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Parkway Venture Capital, ενώ η αξία της Startup ξεπερνά πλέον τα 400 εκατ. δολάρια.

Νέα χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Startup τεχνητής νοημοσύνης, Figure, η οποία θέλει να κατασκευάσει ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Parkway Venture Capital, ενώ η αξία της Startup ξεπερνά πλέον τα 400 εκατ. δολάρια. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Figure, Μπρετ Άντοκ, επένδυσε και ο ίδιος 20 εκατ. ευρώ από τα προσωπικά του κεφάλαια στην εταιρεία.

Τα «φρέσκα» κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και κατασκευής του πρώτου αυτόνομου ανθρωποειδούς ρομπότ της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Ποια είναι η Figure

Έχοντας ως έδρα το Sunnyvale της Καλιφόρνια, η Figure αναπτύσσει ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης, τα οποία θα μπορούσαν να εργαστούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο. Μάλιστα, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με εμπόρους λιανικής σχετικά με τις πιθανή εμπορική αξιοποίηση των ρομπότ.

Σύμφωνα με τον Άντοκ τα ρομπότ της Figure διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα, καθώς μπορούν να κάνουν γενικές εργασίες, με απώτερο στόχο να μπορέσουν να μάθουν να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον στο οποίο τοποθετούνται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις