Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παραδοσιακοί καλλιτέχνες εναντίον ψηφιακών στο βιντεοπαιχνίδι «POP PRINCIPLE: The Art Game»

Το βιντεοπαιχνίδι, το οποίο οραματίστηκε ο καλλιτέχνης και κριτικός τέχνης, Kenny Schachter, γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ παραδοσιακού και ψηφιακού καλλιτεχνικού κόσμου

Με τα άλματα που προσφάτως κάνει ο κόσμος της τέχνης λόγω της ενσωμάτωσης ψηφιακών τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain, αναπόφευκτα δημιουργήθηκε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ του «αναλογικού» και ψηφιακού στρατοπέδου. Ο καλλιτέχνης και κριτικός τέχνης Kenny Schachter πρότεινε τη μετατροπή των NFTs σε βιντεοπαιχνίδι ως διευκόλυνση του διαλόγου· στο «POP PRINCIPLE: The Art Game» φέρνει τις δύο αντιτιθέμενες πλευρές τη μία εναντίον της άλλης για να εμπνεύσει μια παιχνιδιάρικη συνομιλία που μπορεί να συμβάλει στη γεφύρωση των διαφορών.

Το βιντεοπαιχνίδι το οποίο οραματίστηκε ο Schachter και φιλοξενεί η πλατφόρμα ψηφιακής τέχνης Daata, βάζει τον κριτικό τέχνης Jerry Saltz, τον διαβόητο έμπορο έργων τέχνης Larry Gagosian και την καλλιτέχνιδα Yayoi Kusama στο ένα στρατόπεδο και στο άλλο τους ψηφιακούς καλλιτέχνες Τουρκο-αμερικανό Refik Anadol και Νιγηριανό Osinachi καθώς και τον καλλιτέχνη NFT που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο BEEPLE. Ουδέτερη στάση κρατά ο Ελβετός επιμελητής εκθέσεων τέχνης Hans Ulrich Obrist. Παρούσα και η επιχειρηματίας και συλλέκτρια έργων τέχνης Paris Hilton. Σε διάφορα στάδια, οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν και να δημιουργήσουν απεριόριστες εκδοχές των αγαπημένων τους πρωταγωνιστών με στόχο να γίνουν ο κορυφαίος συλλέκτης του πιο δημοφιλούς χαρακτήρα. Οι οκτώ χαρακτήρες, ως τρισδιάστατα avatar με τη διαφορετική προσωπικότητά του το καθένα, παρουσιάστηκαν στο show του Kenny Schachter στην NFT Gallery της Νέας Υόρκης στις 18 Μαΐου και τα NFTs θα πωλούνται έως τις 17 Ιουνίου στην πλατφόρμα Daata.

Το παιχνίδι έχει τέσσερις γύρους, σε κάθε ένα εκ των οποίων διατίθενται πέντε έως δέκα open edition NFT χαρακτήρες από τους οποίους θα διαλέξουν οι παίκτες. «Με βάση τον χαρακτήρα που διάλεξαν, οι παίκτες θα παλέψουν για επιτυχία στο να κερδίσουν φήμη, στάτους, έργα τέχνης και πλούτο με το να είναι οξυδερκείς, χαρισματικοί, γοητευτικοί, δόλιοι, επικίνδυνοι, έξυπνοι, χωρίς αναστολές ή απλά οτιδήποτε χρειαστεί να είναι» εξήγησε η ομάδα των δημιουργών. Στο τέλος κάθε γύρου, νικητής ανακηρύσσεται ο χαρακτήρας NFT που θα έχει δημιουργηθεί περισσότερες φορές και ο παίκτης που θα έχει στην κατοχή του τον μεγαλύτερo αριθμό NFTs του χαρακτήρα που έχει νικήσει θα λάβει ένα γλυπτό αυτού του χαρακτήρα. Με το που ολοκληρωθούν οι γύροι, οι τέσσερις χαρακτήρες-νικητές θα αντιμετωπίσουν ο ένας με τον άλλον σε μια τελική αναμέτρηση για κυριαρχία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις