Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Starling: Άνοιγμα στην Ασία για την fintech που στηρίζει η Goldman Sachs

Η fintech βρίσκεται σε συνομιλίες με ασιατική τράπεζα για την προώθηση της ψηφιακής πλατφόρμας, Engine

Άνοιγμα στην περιοχή «Ασία – Ειρηνικός» σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Starling, η βρετανική ψηφιακή τράπεζα που υποστηρίζεται επενδυτικά από την Goldman Sachs. Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNBC η fintech βρίσκεται σε συνομιλίες με ασιατική τράπεζα για την προώθηση της ψηφιακής πλατφόρμας, Engine.

Ωστόσο, ο εμπορικός διευθυντής της Starling, Nick Drewett, δεν θέλησε να κατονομάσει το όνομα της ασιατικής τράπεζας ή τη χώρα στην οποία εδρεύει το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, με το οποίο υπάρχουν προχωρημένες επαφές. Όπως τόνισε ο ίδιος, εφόσον ολοκληρωθεί το deal, η Starling θα κάνει χρήση του λογισμικού της προκειμένου να λανσάρει λογαριασμούς μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και όχι για την παροχή προσωπικών τραπεζικών υπηρεσιών.

«Είναι ένα διαφορετικό σημείο παρουσίας για εμάς: ένα στην Ευρώπη και ένα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με τον ρυθμό που προχωρούν οι συζητήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nick Drewett.

Ποια είναι η Starling

Η Starling βρίσκεται στη λίστα με τις 200 κορυφαίες εταιρείες fintech για το 2023, ενώ μετρά πάνω από 3,6 εκατ. πελάτες, εκ των οποίων οι 510.000 είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η fintech ιδρύθηκε το 2015, ενώ σήμερα η αξία της αποτιμάται στα 3,4 δισ. δολάρια, με συμμετοχές άνω του 1 δισ. δολαρίων από επενδυτικούς κολοσσούς όπως οι Goldman Sachs, Qatar Investment Partners και Fidelity Management and Research Company.

Το 2022 η Starling λάνσαρε την Engine, μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρείες. Στην ουσία πρόκειται για ένα σύστημα «όλα σε ένα» (all in one system), το οποίο επιτρέπει στις τράπεζες να αναπτύξουν τις ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες τους να χρειάζεται να κάνουν οι ίδιες την ψηφιακή δουλειά σε επίπεδο προετοιμασίας και υλοποίησης λογισμικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις