Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Perceptual Robotics «σήκωσε» τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία της

Η Startup με ελληνικό DNA εξασφάλισε μια σημαντική επένδυση από τη Susten, ένα κορυφαίο όνομα στον κλάδο της ενέργειας

Την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου χρηματοδότησής της ανακοίνωσε η Perceptual Robotics, η Startup με ελληνικό DNA που ειδικεύεται στην επιθεώρηση ανεμογεννητριών με τεχνητή νοημοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα το Μπρίστολ και γραφεία στην Ελλάδα, εξασφάλισε μια σημαντική επένδυση από τη Susten, ένα κορυφαίο όνομα στον κλάδο της ενέργειας. Η επένδυση αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να επεκταθεί σε νέες αγορές, αλλά και να αναπτύξει νέες σειρές προϊόντων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που εξασφάλισε ποτέ η Perceptual Robotics, με την οποία η εταιρεία ολοκληρώνει τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που εξασφάλισε νωρίτερα φέτος. Ο γύρος διεξήχθη με τη συμμετοχή μιας κοινοπραξίας ελληνικών και διεθνών επενδυτών όπως η Metavallon VC, η TSP Ventures, η Brookstreet Equity Partners και η Lstone Capital.

Συνολικά, η Perceptual Robotics έχει «σηκώσει» 6,8 εκατ. δολάρια σε οκτώ γύρους οι οποίοι της επέτρεψαν να ξεκινήσει την παγκόσμια επέκταση της.

Όπως γνωρίζουμε, η Perceptual Robotics ειδικεύεται στην επιθεώρηση ανεμογεννητριών με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτελεί κρίσιμη πτυχή της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η τεχνολογία της εταιρείας επιτρέπει στους φορείς εκμετάλλευσης ανεμογεννητριών να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν προβλήματα προτού γίνουν σημαντικά, μειώνοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας και το κόστος συντήρησης.

Ο Κώστας Καραχάλιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Perceptual Robotics, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε τη Susten στην εταιρεία, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω το έργο μας, επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε ως επιχείρηση. Η επένδυση θα ενισχύσει τους στόχους της εταιρείας μας, επεκτείνοντας περαιτέρω την ταλαντούχα ομάδα μας και υποστηρίζοντας την επέκτασή μας σε νέες αγορές».

Η Chrys Vakla, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Susten, δήλωσε: «Μετά από μια βαθιά βουτιά στις ρομποτικές υπηρεσίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τη Susten, αναγνωρίσαμε την Perceptual Robotics ως την κορυφαία εταιρεία λόγω της προηγμένης τεχνολογίας της και μιας εξαιρετικά εξειδικευμένης και ενθουσιώδους ομάδας. Είμαι ενθουσιασμένη που συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Perceptual Robotics και είμαι βέβαιη ότι μαζί θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις