Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια στην AI Startup, Anthropic

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν πάνω στο generative AI, με την Anthropic να επιλέγει την Amazon Web Services ως τον βασικό cloud προμηθευτή της

Το «αστρονομικό» ποσό των 4 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει η Amazon στην Startup τεχνητής νοημοσύνης, Anthropic, αποκτώντας έτσι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία.

Η κίνηση αυτή δείχνει την προσπάθεια της Amazon να γίνει ανταγωνιστική στους τομείς cloud και τεχνητής νοημοσύνης και να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων της όπως η Microsoft και η Google.

Η Anthropic, η οποία έχει ως έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια από πρώην στελέχη της OpenAI. Το προϊόν που έκανε την εταιρεία να ξεχωρίσει ήταν η Claude, η βοηθός τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς, η οποία μπορεί να κάνει περιλήψεις, αναζητήσεις, ερωτήσεις, απαντήσεις, να κάνει προγραμματισμό, να διαβάσει ένα ολόκληρο βιβλίο σε δευτερόλεπτα και να δημιουργήσει περιλήψεις, αναλύσεις και κάθε πιθανό αποτέλεσμα με βάση το περιεχόμενο.

Σε αντίθεση με το Chatgpt η Anthropic υποστηρίζει πως το δικό της chatbot είναι λιγότερο πιθανό να παράγει επιβλαβή αποτελέσματα. Μάλιστα, η εταιρεία λάνσαρε πρόσφατα και τη δεύτερη και ανανεωμένη  εκδοχή της Claude, την Claude 2.

Σε κοινή συνέντευξή τους, οι διευθύνοντες σύμβουλοι του τμήματος cloud της Amazon και της Anthropic ανακοίνωσαν ότι η άμεση επένδυση θα είναι 1,25 δισ. δολάρια, με κάθε μέρος να έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει άλλα 2,75 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση από την Amazon.

Ακόμα, οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν για να για να εξελίξουν το generative AI, με την Anthropic να επιλέγει την Amazon Web Services ως τον βασικό cloud προμηθευτή της. Επίσης, η Startup θα χρησιμοποιήσει τα τσιπ AWS Trainium και Inferentia για την κατασκευή, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των μελλοντικών της μοντέλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις