Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TileDB: Νέα Series B χρηματοδότηση ύψους 34 εκατ. δολαρίων για την ελληνική Startup

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν επενδυτές όπως η AlleyCorp, η Lockheed Martin αλλά και η Intel Capital, επενδυτικός βραχίονας του τεχνολογικού κολοσσού.

Νέα Series B χρηματοδότηση ύψους 34 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η πρωτοποριακή ελληνική data Startup, TileDB, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν επενδυτές όπως η AlleyCorp, η Lockheed Martin αλλά και η Intel Capital, επενδυτικός βραχίονας του τεχνολογικού κολοσσού. Ακόμα, μεταξύ άλλων συμμετείχε η εταιρεία βιοτεχνολογίας Amgen, το Nexus Venture Partners, η Verizon καθώς και η Βig Pi Ventures.

Ποια είναι η TileDB

Το «ταξίδι» της TileDB ξεκίνησε από το MIT και τα Intel Labs τον Μάιο του 2017. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία από την Ξάνθη, Σταύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος αξιοποιώντας το πάθος του για την πληροφορική κατάφερε να δημιουργήσει μία μοναδική βάση δεδομένων, η οποία σε αντίθεση με τις παραδοσιακές, μπορεί να αποθηκεύσει και να διαχειριστεί άκρως περίπλοκα δεδομένα, όπως γονιδιώματα, εικόνες δορυφόρων, στοιχεία τηλεπικοινωνιών και άλλα.

Αναλυτικότερα, η Startup π η οποία έχει την έδρα της στη Βοστώνη, ενώ διατηρεί και γραφεία στην Ελλάδα, προσφέρει μια βάση δεδομένων για την αποθήκευση οποιουδήποτε τύπου δεδομένων σε οποιοδήποτε backend (στο cloud ή on-prem) και την ανάλυσή τους με οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού. Το TileDB αποτελείται από το TileDB Embedded, μια μηχανή αποθήκευσης ανοιχτού κώδικα για συστοιχίες, και το TileDB Cloud. Με την εντελώς serverless υποδομή της, η εταιρεία παρέχει έλεγχο πρόσβασης και επιτρέπει κατανεμημένο υπολογισμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Η ομάδα της TileDB αυτή τη στιγμή ξεπερνάει τα 50 άτομα, ενώ ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση της ομάδας που διατηρεί η εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία τώρα αριθμεί περίπου 15 άτομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις