Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού BT Group, προειδοποίησε για νέες περικοπές προσωπικού, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό του ομίλου.
Ήδη, η εταιρεία έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 40.000 θέσεις έως το 2030, στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειας μείωσης του κόστους κατά 3 δισ. λίρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO στον FT, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς η πρόοδος της AI επιτρέπει την αυτοματοποίηση κρίσιμων λειτουργιών σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί.
Ο επικεφαλής της BT εξήγησε ότι καθώς η AI γίνεται πιο δυνατή, λιγότερες ανθρώπινες παρεμβάσεις θα είναι απαραίτητες, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η διαχείριση δικτύων και η τεχνική υποστήριξη.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η στρατηγική αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κύματος αυτοματισμού που εξελίσσεται στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο διεθνώς, με στόχο τη βελτιστοποίηση κόστους, τη λειτουργική αποδοτικότητα και την ψηφιακή αναδιάρθρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προοπτική περαιτέρω απολύσεων έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία μεταξύ εργαζομένων και συνδικάτων, καθώς η BT απασχολεί σήμερα περίπου 130.000 άτομα παγκοσμίως.
