Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eurosender: Αποστολή δεμάτων πόρτα-πόρτα στην Ευρώπη απλά και φθηνά

Η Eurosender η οποία προσφέρει οικονομικές υπηρεσίες αποστολών πόρτα-πόρτα, τόσο για ιδιώτες όσο και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και eshops, σε 26 χώρες της Ευρώπης, ανακοίνωσε την είσοδό της στην ελληνική αγορά

Η δυο ετών Startup από τη Σλοβενία έχει να επιδείξει σημαντική αύξηση πωλήσεων μήνα με το μήνα, με την επιτυχία της να βασίζεται στην εύχρηστη πλατφόρμα της, η οποία συγκεντρώνει τις ανάγκες μεταφορών των πελατών, πετυχαίνοντας έτσι καλύτερες τιμές για εκείνους, σε συνεργασία με τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες courier που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Για παράδειγμα, ένα πακέτο 20 κιλών από την Ελλάδα στην Γερμανία κοστίζει 31,75 ευρώ, ενώ από την Ελλάδα στην Αγγλία το κόστος είναι 32,12 ευρώ, με τα αντίστοιχα κόστη σε κούριερ να είναι πάνω από 250 ευρώ. 

Για την Eurosender το κοινό-στόχος στην Ελλάδα είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν υπηρεσίες αποστολών σε σταθερή βάση, καθώς και μικρές εταιρείες οι οποίες λόγω του μικρού αριθμού πακέτων ή/και λόγω ακανόνιστης δραστηριότητας αποστολών έχουν μικρή διαπραγματευτική ικανότητα με τις εταιρείες courier. Στον τομέα ιδιωτών ιδιωτών, η Eurosender θέτει ως στόχο τους καταναλωτές εκείνους, που έχουν συγγενείς που ζουν, εργάζονται ή φοιτούν στο εξωτερικό.

Eurosender
Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά της ως μία Startup πλατφόρμα που δημιουργήθηκε αρχικά για να εξυπηρετεί σπουδαστές και ομογενείς, η Eurosender έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει επενδύσεις ύψους σχεδόν 600.000 ευρώ συνολικά, από επενδυτές όπως ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά media group, το ProSiebenSat 1, την ERGO, έναν από τους σημαντικότερους ασφαλιστικούς ομίλους της Ευρώπης καθώς και το fund Silicon Gardens, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Επιπλέον, όμιλος Σλοβένων επιχειρηματιών επένδυσε στην Eurosender πρόσφατα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποτιμάται αυτή τη στιγμή συνολικά στα 5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αναμένει πρόσθετη εισροή σημαντικών κεφαλαίων, μέσω χρηματοδότησης Α Γύρου, γεγονός το οποίο θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους επενδυτές, ενώ μία μεγάλη μερίδα αυτών των κεφαλαίων θα διοχετευθεί στην ελληνική αγορά για την ανάπτυξή της σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, μέσα στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα και να καλύψει ακόμα καλύτερα την Ελληνική αγορά αλλά και να προσφέρει και αποστολές εντός της χώρας.

Επιπροσθέτως η Eurosender μόλις εντάχθηκε στον γνωστό accelerator Rocket Space, απόφοιτοι του οποίου είναι μεγάλα ονόματα και “μονόκεροι” όπως το Uber και Spotify.

Ο στόχος μας για τα επόμενα τρία χρόνια είναι να γίνουμε ο κύριος προμηθευτής μεταφορών της ελληνικής αγοράς, για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και eshops. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι για το λανσάρισμά μας στην Ελλάδα, με δεδομένη την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε σε επιχειρηματικούς πελάτες. Εξασφαλίζουμε δηλαδή χαμηλότερα κόστη, εύκολη χρήση, εξοικονόμηση χρόνου, ευκολία στο order tracking, όλα μέσα από μία εύχρηστη πλατφόρμα για door to door μεταφορές χωρίς κόπο. Για τους ιδιώτες πελάτες μας, με συγγενείς και φίλους, που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό, τα προτερήματα από τη χρήση της πλατφόρμας μας είναι εξίσου σημαντικά”, είπε ο Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Country Manager της Eurosender για την Ελλάδα.

Alex Χριστοδούλου: «Αν επιλέγαμε την Αθήνα για την Weengs θα είχαμε αποτύχει»

Κλείνοντας, θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι ένας ανταγωνιστής της Eurosender, η ελληνικών συμφερόντων Weengs, δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο Λονδίνο ενώ μια Σλοβένικη εταιρεία καλύπτει πλήρως την ελληνική αγορά και θα επενδύσει ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις