Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επιχειρηματικές συμβουλές από έξι Startups της Θεσσαλονίκης

Συμβουλές σε όσους θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, έδωσαν τα μέλη έξι Startups του οικοσυστήματος καινοτομίας Θεσσαλονίκης που διακρίθηκαν στους φετινούς διαγωνισμούς του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας και του Energy Globe, στο πλαίσιο εκδήλωσης-πάρτι που διοργάνωσε η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ).

Πάνω από 200 Θεσσαλονικείς γέμισαν το αμφιθέατρο «Κήπος των Εποχών» της νέας παραλίας προκειμένου να ακούσουν τα μέλη των Athlenda, Bio2chp, Bubbllz, Carealia, Fieldscale και Elektronio να περιγράφουν το μυστικό της επιτυχίας τους.

«Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας μας έδωσε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο και να προσλάβουμε προσωπικό», δήλωσε ο εκ των ιδρυτών της Bubbllz, Γιώργος Θρασκιάς ενώ όσον αφορά το θέμα της χρηματοδότησης, ο Δημήτρης Μερτζής της Bio2chp τόνισε πως «πριν να φτιάξεις το προϊόν σου, θα πρέπει προηγουμένως να έχεις επαληθεύσει την ιδέα που έχεις».

AZK
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος της Athlenda, ο οποίος υπογράμμισε πως «πρέπει να λειτουργούμε στοχευμένα και να είμαστε συνειδητοποιημένοι γι’ αυτό που κάνουμε». Από την πλευρά της, η Άννα Χλιούρα σημείωσε πως «ήταν ωφέλιμη για την Elektronio η συμμετοχή σε πολλούς διαγωνισμούς», μεταξύ των οποίων κορυφαία στιγμή αποτελεί η κατάκτηση του Energy Globe Ελλάδος 2016 και η πρόκριση στο Energy Globe Award 2017.

Όσον αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ο Θάνος Σταυρόπουλος της Carealia υπογράμμισε πως «είναι η υψηλή φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές», με τη Βάσω Καλαϊτζίδου να επισημαίνει τις επιπλοκές που είχε στα πρώτα βήματα της Fieldscale ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

«Μαζί μπορούμε καλύτερα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Α.Ζ.Κ. Α.Ε., Παντελής Αγγελίδης τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης των συνεργειών για την ανάδειξη της καινοτομίας, σε μοχλό ανάπτυξης. «Η Ζώνη Καινοτομίας κάνει πράξη το σύνθημα ότι “μαζί μπορούμε καλύτερα”», τόνισε ο κ. Αγγελίδης και επισήμανε πως «το ΟΚ!Thess (προθερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας) αποτελεί το βέλτιστο παράδειγμα συνεργατικής δράσης». Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις επιχειρηματικής καινοτομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Συμεών Μπεζανσόν δήλωσε ότι «το ΟΚ!Τhess θα αποτελέσει την πλατφόρμα ουσιαστικής και στοχευμένης βοήθειας τόσο νέων ανθρώπων που θέλουν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιτυχημένη επιχείρηση, όσο και πιο προχωρημένων επιχειρηματικών προσπαθειών που χρειάζονται συγκεκριμένη υποστήριξη», το οποίο, όπως υποστήριξε, πιστοποιεί η συμμετοχή πολλών φορέων της πόλης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις