Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eurosender: Αύξηση 70% στις πωλήσεις στην Ελληνική αγορά

Αύξηση 70% των πωλήσεών της σημείωσε η Eurosender μόλις ένα μήνα από το λανσάρισμά της στην Ελληνική αγορά. Η Eurosender είναι μία online μηχανή κρατήσεων για διεθνείς door-to-door μεταφορές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι περίπου το 65% των συνολικών αποστολών έχουν γίνει από ιδιώτες, κάτι το οποίο θεωρείται ως εποχικό λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και του γεγονότος ότι η Ελλάδα είναι ταξιδιωτικό προορισμός για πολλούς Ευρωπαίους το καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ελληνικών εταιρειών οι οποίες έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας και χρησιμοποιούν τη Eurosender για τις καθημερινές αποστολές τους αυξήθηκε κατά 68% τον τελευταίο μήνα, με το 35% εξ αυτών να είναι από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Eurosender: Αποστολή δεμάτων πόρτα-πόρτα στην Ευρώπη απλά και φθηνά

Η εταιρεία θεωρεί ότι η ανάπτυξή της θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο. «Αν και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή αυτή την περίοδο από ιδιώτες οι οποίοι ταξιδεύουν, το καλοκαίρι είναι μία ήσυχη περίοδος για τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι μία τάση που έχουμε δει και σε άλλες αγορές. Μαζί με την Πορτογαλία, την Κροατία και την Ισπανία, η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που αυτήν την περίοδο, ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών είναι με ιδιώτες», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δημητρακάκης Country Manager για την Ελλάδα.

O μεγαλύτερος όγκος αποστολών προς την Ελλάδα ήταν από Ρουμανία, Ολλανδία και Γαλλία, κάτι το οποίο είναι και ενδεικτικό του εισερχόμενου τουρισμού.

H Eurosender πέρα από την αξιοποίηση της τρέχουσας αυξανόμενης ζήτησης για αποστολή πακέτων, πρόκειται να επεκτείνει το φθινόπωρο τις υπηρεσίες της με μία αποκλειστική υπηρεσία για την Ευρωπαϊκή αγορά, η οποία αφορά τον αυτόματο υπολογισμό κόστους για την αποστολή παλετών. Έτσι, οι πελάτες της θα έχουν τη δυνατότητα να δουν άμεσα και το κόστος για μεταφορά φορτίου, χωρίς να είναι απαραίτητη η εμπλοκή κάποιου εκπροσώπου εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις