Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To VesselBot στο συνέδριο Shipping 2030 Asia

Η ελληνική Startup επιχείρηση VesselBot συμμετείχε στο συνέδριο Shipping2030, Asia που έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα στη Σιγκαπούρη.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την εταιρεία Knect365 Maritime και για πρώτη φορά φέτος, είχε ως στόχο να φέρει σε επαφή τον κόσμο της παγκόσμιας ναυτιλίας με τεχνολογίες και ιδέες που πρόκειται να καθορίσουν το ψηφιακό μέλλον του κλάδου.

Ο Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος, CEO του VesselBot συμμετείχε στη συζήτηση του πάνελ με θέμα: «Πως αναπτύσσουμε τη συνεργασία, τη διαφάνεια και τις νέες σχέσεις μέσα στη Ναυτιλία». Αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ των κυρίων Peter Schellenberger-Regional Director Ship Supply Chain Asia, V.Ships Asia Group Pte. Ltd, Sharon Gill-Senior VP, Head of Sales (APAC) & General Manager (Singapore), ShipServ, Colin Hayward-Managing Director, Chinsay και Rick Hawkins-Chief Technology Officer, PTC Holdings Corp. από τους οποίους απαρτίζονταν το πάνελ.

image001

Στο πάνελ συζητήθηκε εκτενώς o τρόπος κατά τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τη μέθοδο που συναλλάσσονται, επικοινωνούν και λειτουργούν σήμερα οι εταιρείες που συμμετέχουν στην αγορά της ναυτιλίας καθώς και τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει στα επιχειρηματικά μοντέλα που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα τεχνολογικά προϊόντα που εταιρείες όπως το VesselBot φέρνουν στην αγορά, καθώς επίσης και στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι χρήστες, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η ναυτιλία. Επιπλέον αναλύθηκαν οι τρόποι χρήσης της τεχνολογίας μέσω των οποίων οι οργανισμοί μπορούν να επιτύχουν συνεργασίες και ανταλλαγή πληροφοριών με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Το VesselBot είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας και περέχεται με τη μορφή SaaS (Software as a Service) προσφέροντας τόσο στους Ναυλωτές όσο και στους Ιδιοκτήτες πλοίων στρατηγικά, λειτουργικά και οικονομικά οφέλη. Προέρχεται από το Egg, έχει μπει στους φιναλίστ του MITEF Greece Startup Competition 2016 και έχει περάσει και στο πρόγραμμα του μεγαλύτερου ναυτιλιακού accelerator της Ευρώπης. PortXL.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις