Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η CityCrop ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα IoT Startupbootcamp στο Λονδίνο

Το Startupbootcamp IoT | Connected Devices φιλοξένησε εννέα startups από όλο τον κόσμο, οι οποίες αναπτύσσουν συσκευές IoT, και είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα χώρο που φιλοξένησε περισσότερους από 300 επενδυτές, συνεργάτες και μέντορες στο Demo Day.

Έχοντας επιλεγεί ανάμεσα σε 425 αιτήσεις, η CityCrop παρουσίασε το ανανεωμένο της προϊόν, έναν έξυπνο κήπο εσωτερικού χώρου, ο οποίος δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να καλλιεργούν χωρίς φυτοφάρμακα λαχανικά, βότανα και φρούτα, όλο τον χρόνο, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, η ελληνική CityCrop προερχόμενη από το Egg, μετεγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, προκειμένου να επωφεληθεί από τη συνεργασία του μεγάλου κύκλου ειδικών συμβούλων και συνεργατών του Startupbootcamp, συμμετέχοντας σε διάφορα workshops και sessions, τα οποία τη βοήθησαν να επικυρώσει, να οικοδομήσει και να αναπτύξει το επιχειρηματικό της μοντέλο.

StartupBootcamp - IoT Demo Day - 25 Jan 17 - Image by Dan Taylor - dan@dantaylorphotography.com-164

Αντανακλώντας το πρόγραμμα, ο CEO της CityCrop Χρήστος Ραυτογιάννης σχολίασε: «Οι τελευταίοι μήνες μας βοήθησαν να βελτιώσουμε το value proposition της εταιρίας μας. Τώρα είμαστε ακόμα πιο ξεκάθαροι ως προς την πορεία μας στην αγορά, έχοντας όχι μόνο ανανεώσει το προϊόν μας, αλλά έχοντάς το ήδη πουλήσει σ’ ένα σεβαστό αριθμό αγοραστών. Οι καταναλωτές πλέον θέλουν να ξέρουν από που προέρχεται η τροφή τους και τώρα χάρη στη CityCrop μπορούν!»

Ο Manager Director του προγράμματος, Raph Crouan σχολίασε: «Τους τελευταίους τρεις μήνες δουλεύουμε με εννέα startups οι οποίες πραγματικά καθιστούν το μέλλον. Η CityCrop συνδυάζει υψηλής ποιότητας μηχανική και τεχνική ικανότητα με ισχυρή επιχειρηματική εμπειρία, κάτι που είναι απαραίτητο για κάθε startup που θέλει να ωθήσει το IoT προς τα εμπρός. Το διάστημα αυτό, τα μέλη της CityCrop δούλεψαν πολύ σκληρά, αλλά αυτή είναι μόνο μια ευχάριστη αρχή.»

Τους επόμενους μήνες η CityCrop θα παραμείνει στο Λονδίνο, με την ελπίδα να εξασφαλίσει ένα γύρο χρηματοδότησης από επενδυτές, οι οποίοι θα τη βοηθήσουν να περάσει τη διαδικασία πιστοποίησης, να κατασκευάσει την πρώτη παρτίδα του προϊόντος της και να διευρύνει την εξειδίκευση των στελεχών της. Ο στόχος της εταιρίας είναι να παράξει 400 συσκευές CityCrop μέχρι το τέλος αυτού του καλοκαιριού και να αποκτήσει 1.000 πελάτες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις