Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Τελετή λήξης” για το Greek Startup Universe: Τα αποτελέσματα του παγκόσμιου προγράμματος

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου θα λάβει χώρα η διαδικτυακή εκδήλωση, Greek Startup Universe Closing Ceremony, σηματοδοτώντας τη λήξη του προγράμματος Greek Startup Universe, με τη διοργάνωση του Startup Greece και του Founderhood. Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού και τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, με την υποστήριξη του Enterprise Greece.

Το online πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων, το οποίο διεξήχθη το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2021, κατάφερε να ενώσει Έλληνες ιδρυτές, ειδικούς σε θέματα νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια tech startup σκηνή, καθώς και να υποστηρίξει πάνω από 400 Έλληνες και Κύπριους ιδρυτές που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα. Μάλιστα, αυτήν την στιγμή, μέσω του Greek Startup Universe, 32 από αυτούς τους ιδρυτές βρίσκονται σε συζητήσεις με Έλληνες επενδυτικούς αγγέλους, διεκδικώντας χρηματοδότηση.

Φτάνοντας στο τέλος αυτού του ταξιδιού, η διοργάνωση έχει σχεδιάσει την απολογιστική της εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει η Κυριακή Χανιώτη. Σκοπός της, η παρουσίαση όσων διαδραματίστηκαν τη διάρκεια του προγράμματος αλλά και του τι έπεται στη συνέχεια, από τον Δημήτρη Δημοσιάρη, συνιδρυτή του Founderhood. Επίσης, θα εμφανιστούν κάποιες από τις συνολικά 300 συμμετέχουσες startups. Την εκδήλωση αυτή θα πλαισιώνουν ομιλίες σημαντικών προσώπων της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής σκηνής που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, θα συμμετέχει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε θέματα Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος του Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής. Ακόμη, στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Cabinet Expert του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Isidro Laso Ballesteros, εκ μέρους της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Mariya Gabriel.

Θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης με κάποιους από τους experts του Greek Startup Universe, οι οποίοι θα μοιραστούν την εμπειρία τους από τις εξατομικευμένες συναντήσεις που είχαν με τις startups του προγράμματος. Στο πάνελ συμμετέχουν η Μαρία-Χριστίνα Τσιτσόπουλος, Community Builder & Empowerment Coach, η Ασπασία Ιωσηφέλλη, Managing Director στο τμήμα συναλλάγματος στην First Republic, ο Αθανάσιος-Αντώνιος Λεοντάρης, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ratio-law και ο Χρήστος Σιλαΐδης, Global Technology CEO. Το πάνελ συντονίζει η Κωνσταντίνα Κουλούκη, μέλος της οργανωτικής ομάδας.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί event δικτύωσης στο κανάλι του Startup Greece στο Clubhouse, δίνοντας χώρο σε γνωριμίες, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Για να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 18:00, Ώρα Ελλάδος, κάνετε δωρεάν εγγραφή εδώ και θα ειδοποιηθείτε μέσω email με πληροφορίες για τη live μετάδοση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις