Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Καμπάνια crowdfunding από την ελληνική Costa Nostrum για τα επόμενα βήματά της

Στόχος η συγκέντρωση χρημάτων για την επέκταση της εταιρείας στην Κύπρο

Καμπάνια crowdfunding με στόχο την επέκτασή της στην Κύπρο ξεκίνησε η ελληνική Startup Costa Nostrum, η οποία μέχρι τώρα δραστηριοποιείται κυρίως στην Κρήτη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 από τον Βασίλη Ζησιμόπουλο, με αντικείμενο την πιστοποίηση των δημόσιων και «ιδιωτικά εκμεταλλευόμενων» παραλιών. Στο πλαίσιο δράσης της έχει δημιουργήσει το Πρότυπο Πιστοποίησης για τη Βιώσιμη Διαχείριση και Ανάπτυξη των Μεσογειακών Παραλιών Costa Nostrum – Sustainable Beaches, ένα καινοτόμο εργαλείο που μπορεί να εγγυηθεί την αειφόρο ανάπτυξη των παραλιών συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος, στην οικονομική ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής, ενώ διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των πολιτών της.

Με βάση αυτό το πρότυπο, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά κριτηρίων (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά), η εταιρεία πιστοποιεί κάθε χρόνο παραλίες ως “βιώσιμες” προσφέροντάς τους έτσι σημαντικά οφέλη όπως είναι η ενίσχυση των εσόδων του δήμου/της ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά και των επιχειρήσεων στην ευρύτερη παράκτια ζώνη, η περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της παράκτιας περιοχής αλλά και η προσέλκυση νέων επισκεπτών. (Δείτε εδώ τις παραλίες που επαναπιστοποιήθηκαν φέτος).

Μέχρι σήμερα, το Πρότυπο Πιστοποίησης της Costa Nostrum έχει αναγνωριστεί ως «Καλή Πρακτική» στα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας BlueIslands και Mistral και έχει διακριθεί στα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το περιβάλλον το 2020. Επιπλέον, η εταιρεία έχει την υποστήριξη του προγράμματος egg της Eurobank και του CapsuleT Accelerator, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Prototype by TEE. Έχει λάβει βραβεία στην Ελλάδα και στην Ιταλία και έχει συνάψει συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς, όπως το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Τώρα, για την επέκτασή της στην Κύπρο, η εταιρεία έχει “σύμμαχο” το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η επόμενη βοήθεια που ζητά είναι αυτή του κοινού. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να υποστηρίξει έμπρακτα την crowdfunding καμπάνια της εταιρείας, την οποία θα βρείτε εδώ, και να βοηθήσει την Costa Nostrum να υλοποιήσει το όραμά της που δεν είναι άλλο από την βιώσιμη διαχείριση και την προστασία του παράκτιου οικοσυστήματος, προς όφελος όλων των επισκεπτών και κυρίως των μελλοντικών γενεών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις