Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lilium: Η γερμανική Startup ιπτάμενων ταξί υπέγραψε συμφωνία 1 δις με αεροπορική εταιρεία

Η νέα συμφωνία θέτει την αρχή για την εξυπηρέτηση των πολιτών με ιπτάμενα μέσα και την εμπλοκή των αεροπορικών εταιρειών στο εγχείρημα του μέλλοντος.

Η Lilium, γερμανική νεοφυής εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει 220 από τα οχήματα της έναντι 1 δισ. δολαρίων στη βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία Azul.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν τη Δευτέρα ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο αεροσκαφών eVTOL, δηλαδή ηλεκτρικών οχήματα προσαπογείωσης, το οποίο θα επεκταθεί σε όλη τη Βραζιλία μέχρι το 2025.

Τα αεροσκάφη θα κινούνται με 175 μίλια την ώρα, όπως δήλωσε στο CNBC ο Alex Asseily, επικεφαλής στρατηγικής της Lilium ενώ η εμβέλεια τους θα φτάνει τα 155 μίλια.

Το τελευταίο μοντέλο της Lilium είναι ένα πενταθέσιο αεροσκάφος, αλλά αυτό που θα βγει για μαζική παραγωγή ώστε να πωληθεί στην Azul θα είναι ένα για επταθέσιο ταξί, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον κατά 50%.

Κάθε αεροσκάφος της Lilium θα κοστίσει στην Azul, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Βραζιλία, ειδικά όσον αφορά στις εσωτερικές πτήσεις, περίπου 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο John Rodgerson, Διευθύνων Σύμβουλος της Azul, ανέφερε ότι το εμπορικό της σήμα, τα δρομολόγια που θα εξυπηρετεί και το πρόγραμμα επιβράβευσης της εταιρείας θα συμβάλλουν στην αγορά και τη ζήτηση για το δίκτυο των τζετ Lilium στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η Lilium σηκώσει μέχρι σήμερα 300 εκατ. δολάρια ενώ αναμένεται να αντλήσει επιπλέον 830 εκατ. δολάρια, χρηματοδότηση που θα ανεβάσει την αξία της στα 3,3 δισ. δολάρια. Ανταγωνιστές της εταιρείας είναι Startups όπως η Volocopter αλλά και μεγάλες εταιρείες όπως η Airbus.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις