Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Και επίσημα στην Αθήνα η Amazon Web Services!

Μας ενδιαφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στον νέο κόσμο που δημιουργείται. Για να το πετύχουμε αυτό, η παρουσία της Amazon έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη, ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στο νέο κόσμο που δημιουργείται. Για να το πετύχουμε αυτό, η παρουσία της Amazon έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη, αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στην τελετή εγκαινίων των γραφείων της Amazon Web Services (AWS) στην Αθήνα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζεφρι Πάιατ και ο General Manager, Europe Public Sector της AWS, Κάμερον Μπρουκς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και ιδιαίτερα την Amazon Web Services και τον φίλο μου τον Κάμερον και όλη την ομάδα εδώ στην Αθήνα. Ο φίλος μου ο Τζέφρι, ο οποίος θα μου λείψει πολύ, πρέπει να πω, συνέβαλε καθοριστικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα στο μέλλον. Πριν από δύο χρόνια δεν υπήρχε απολύτως τίποτα ως προς την παρουσία της Amazon Web Services. Δύο χρόνια μετά, νέα μεγάλα γραφεία, 45 ήδη εργαζόμενοι, πολλοί πελάτες και το κυριότερο εκπληκτική προοπτική για το μέλλον. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Μας ενδιαφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στον νέο κόσμο που δημιουργείται. Για να το πετύχουμε αυτό, η παρουσία της Amazon έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ υπογράμμισε: «Θα ήθελα ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό, κ. Γεωργιάδη και όλη την κυβέρνηση για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν αναπτύξει με όλες τις τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ. Η AWS είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πώς οι εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ με τις επενδύσεις τους αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Αλλά και πώς η Ελλάδα, αξιοποιώντας την τεχνολογία διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την παγκόσμια πανδημία και πώς -εξαιρετικά σημαντικό- ξεκινά να προσελκύει πίσω στην Ελλάδα Έλληνες επιστήμονες που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης. Αυτήν τη δύναμη μετασχηματισμού αυτών των ψηφιακών εργαλείων την έχουμε διαπιστώσει και στις ΗΠΑ κατά την πανδημία, και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα, στα 5,5 χρόνια της θητείας μου ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να βλέπω πως αξιοποιείται η αμερικανική τεχνολογία καθημερινά, για παράδειγμα στο ψηφιακό πιστοποιητικού εμβολιασμού. Επίσης, άκουσα με ιδιαίτερη χαρά τον Κάμερον ότι σήμερα δεν είναι απλά η ημέρα των εγκαινίων αυτών των νέων γραφείων στην Αθήνα αλλά ότι έχει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο όραμα ανάπτυξης σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση».

Ο General Manager, Europe Public Sector της AWS, Κάμερον Μπρουκς δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ, κύριε πρέσβη, ευχαριστώ, κύριε Γεωργιάδη, που βρίσκεστε σήμερα εδώ μαζί μας. Αυτά είναι τα νέα γραφεία της Amazon Web Services. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με έναν αριθμό Ελλήνων πελατών στον εμπορικό αλλά και τον δημόσιο τομέα, οι οποίοι επωφελούνται από την πληροφορική και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η πρόοδος την οποία βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα είναι συναρπαστική. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας και σε συνεργασία με την πρεσβεία και το υπουργείο να συνεχίσουμε να έχουμε ευκαιρίες εδώ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις