Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Digital Athens Water Forum για την smart καινοτομία στον τομέα του νερού

Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου, η ΕΥΔΑΠ προσκαλεί πολίτες και φορείς της πόλης σε μια ανοιχτή ψηφιακή συζήτηση με τίτλο: “Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό”

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια δράση της ΕΥΔΑΠ με τη συμμετοχή πολιτών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Fiware4water, που διερευνά τη χρήση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα του νερού. To Forum έχει την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας και ενίσχυσης δικτύων από όλον τον κόσμο για την προώθηση κοινών ιδεών σχετικά με το νερό. 

Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής εκδήλωσης Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό” θα υπάρξει μια δημιουργική συζήτηση που θα ξεκινά από την ιστορία του νερού στην Αττική και θα προσεγγίζει τις προκλήσεις διαχείρισης του νερού, το ζήτημα της ποιότητας, τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης υδάτων, αλλά και την αξιοποίηση του μη πόσιμου νερού μέσα από την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διάσταση βιωσιμότητας, τις δράσεις μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της ορθολογικής χρήσης του νερού μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες και θα υπογραμμιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του νερού. 

Το Forum απευθύνεται όχι μόνον σε ειδικούς επιστήμονες, αλλά και σε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες και ανθρώπους που θέλουν να ενημερωθούν για τα τελευταία επιτεύγματα που αφορούν στο νερό, την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα της πόλης και εφαρμόζονται ή σχεδιάζεται να εφαρμοσθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από την ΕΥΔΑΠ και άλλους φορείς.

Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι από την ΕΥΔΑΠ, τον Δήμο Αθηναίων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ θα ενθαρρύνεται η συμμετοχή του κοινού ζωντανά στην εκδήλωση, με ελεύθερη συζήτηση και ψηφιακά συμμετοχικά εργαλεία.

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, 10.00 – 14.00
  • Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.  
  • Για αναλυτικό πρόγραμμα και εγγραφή στην εκδήλωση εδώ.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις