«Χρυσοφόρα» αποδεικνύεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής!

Η Ισραηλινή Startup, SupPlant, «σήκωσε» 27 εκατομμύρια δολάρια για συστάσεις άρδευσης «έξυπνου» κλίματος

Το ποσό των 27 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να συγκεντρώσει σε Series A γύρο χρηματοδότησης η Ισραηλινή εταιρεία AgTech, SupPlant.

Επικεφαλής του συγκεκριμένου κύκλου χρηματοδότησης ήταν η Red Dot Capital Partners, ενώ συμμετείχαν οι Menomadin Foundation, SmartAgro Fund, Mivtah Shamir, Deshpande Foundation, PBFS και Maor Investments.

Η Ισραηλινή Startup SupPlant, που δημιουργεί συστάσεις άρδευσης «έξυπνου» κλίματος, αποσκοπεί να ενημερώσει ψηφιακά και με τέτοιο τρόπο τους αγρότες σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου αυτοί να είναι πιο αποτελεσματικοί απέναντι στην εμφάνιση ασταθών όσο και εξαιρετικά έντονων καιρικών φαινομένων.

Έχοντας αναδειχθεί ως ηγέτης στον τομέα της γεωργίας ακριβείας, η τεχνολογία της SupPlant επιτρέπει στους αγρότες να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα χρήσης του νερού σε μεγάλη κλίμακα. Η τεχνολογία της συνδυάζει δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες εδάφους, φυτών και καιρού για την κατανόηση και τον εντοπισμό των κύριων παραμέτρων που επηρεάζουν τη βέλτιστη απόδοση των φυτών.

Μάλιστα, η βάση δεδομένων του SupPlant αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων φυτών στον κόσμο, καθώς απαρτίζεται από δεδομένα που συλλέχθηκαν από 32 καλλιέργειες σε 14 χώρες, καλύπτοντας τις συνθήκες ανάπτυξης από ξηρές περιοχές της Μέσης Ανατολής μέχρι και τροπικές συνθήκες στην Λατινική Αμερική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις