Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Ανοιχτή» πρόσκληση προς τις ελληνικές Startups από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Η Emirates Development Bank θα διαθέσει 7,3 δισ. ευρώ για την οικονομική στήριξη Startups και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Με την φράση: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε επενδυτές και Startups από την Ελλάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», ο Ahmed Mohamed Al Naqbi, Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Development Bank (EDB), απηύθυνε πρόσκληση σε επενδυτές και startups από την Ελλάδα να βρεθούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), μιλώντας στο Greek Innovation Business Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Sustainability District στην Expo 2020 Dubai.

Το forum φιλοξενήθηκε από τον Χρήστο Δήμα, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και Γενικός Επίτροπος της Ελλάδας.

Στο Greek Innovation Business Forum συμμετείχε μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 16 ελληνικές Startups, που συμμετέχουν στο Elevate Greece, την επίσημη πλατφόρμα και κορυφαίο πόρο στήριξης για το ελληνικό οικοσύστημα startup, επτά ελληνικά ερευνητικά κέντρα και ένα πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας. Η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε ως στόχο να προσελκύσει επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Business Angels, Χρηματοδότες Venture Capital, Νεοφυείς Επιχειρήσεις, Θερμοκοιτίδες και Ερευνητικά Κέντρα.

Κάνοντας λόγο για την Καινοτομία και τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις, ο Al Naqbi ανέφερε πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεσμεύονται να υποστηρίξουν τους επιχειρηματίες και το Startup Οικοσύστημα και έχουν ξεκινήσει μια σειρά πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της εν λόγω στρατηγικής.

«Στην EDB, δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε βασικό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομικής ελκυστικότητας των ΗΑΕ ως κόμβου για πρωτοπόρες και καινοτόμες βιομηχανίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπό το πρίσμα αυτής της στρατηγικής, η Emirates Development Bank έχει δεσμευτεί να παράσχει κάτι παραπάνω από 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ (30 δισεκατομμύρια Arab Emirates Dirham (AED) σε οικονομική στήριξη σε Startup και εν γένει Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), που εμπλέκονται σε βιομηχανικούς τομείς προτεραιότητας, δηλαδή τη μεταποίηση, την υγειονομική περίθαλψη, τις υποδομές, την επισιτιστική ασφάλεια και την τεχνολογία.

Ο ίδιος, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της EDB να προσελκύει καινοτόμους και νεοφυείς επιχειρήσεις απ’ ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τις συνεχείς προσπάθειές της να ενισχύσει τη θέση των ΗΑΕ ως διεθνούς κόμβου για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Επιπροσθέτως, ο Al Naqbi τόνισε τους ισχυρούς εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας, σημειώνοντας πως το συνολικό εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε σε 298,2 εκατομμύρια ευρώ το 2020, προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις τους είναι έτοιμες να προωθηθούν έτι περαιτέρω και δη ακολουθώντας πιο ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις