Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η EBRD στηρίζει και προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομικής ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ

H ανάπτυξη ενός ελκυστικού επιχειρηματικού κόμβου θα αναδείξει το SCZone ως κορυφαίο χώρο για το παγκόσμιο εμπόριο, τις βιομηχανίες και τις υπηρεσίες, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης για τους Αιγύπτιους

Τις προσπάθειες της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ (SCZone) να αναπτύξει ένα αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό, όσο και φιλικό προς το περιβάλλον επιχειρηματικό περιβάλλον που θα είναι ελκυστικό για τους δυνητικούς διεθνείς επενδυτές υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD).

Μάλιστα, η ανάπτυξη ενός ελκυστικού επιχειρηματικού κόμβου θα αναδείξει το SCZone ως κορυφαίο χώρο για το παγκόσμιο εμπόριο, τις βιομηχανίες και τις υπηρεσίες, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης για τους Αιγύπτιους.

Με στόχο τον εξορθολογισμό των διοικητικών διατυπώσεων και την ταχεία διαχείριση των υπηρεσιών επενδυτών, η αρχή SCZone έχει δημιουργήσει ένα one-stop shop για επενδυτές. Από την πλευρά της, η EBRD παρέχει στοχευμένη τεχνική υποστήριξη στην Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ για την παροχή αυτής της αυτόνομης, ψηφιακής και διαδραστικής υπηρεσίας one-stop shop. Οι ψηφιακές εγκαταστάσεις θα παρέχουν την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που απαιτούνται για την αποτελεσματική παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης των αδειών.

Η πρώτη φάση της τεχνικής υποστήριξης της European Bank for Reconstruction and Development ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με συστάσεις για ανασχεδιασμό και περεταίρω βελτίωση της πρώτης σειράς υπηρεσιών προτεραιότητας. Κάτι, που θα ανοίξει το δρόμο για την αναδιάρθρωση και την πλήρη ψηφιοποίηση και των υπόλοιπων επενδυτικών υπηρεσιών.

Η δεύτερη φάση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ αναμένεται να επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας πλήρως ανεπτυγμένης ψηφιακής και διαδραστικής υπηρεσίας One-stop-shop, που θα επιτρέψει στη διοίκηση του SCZone να διαχειρίζεται πλήρως τις τρέχουσες υπηρεσίες και να ενσωματώνει νέες στο κανονιστικό πλαίσιο και την ψηφιακή πλατφόρμα.

Επιπροσθέτως, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει κάνει συγκεκριμένες επισημάνσεις αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου και την εισαγωγή βέλτιστων πρακτικών από άλλες εδραιωμένες οικονομικές ζώνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, συνέβαλε ώστε η SCZone να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα βιομηχανικό πάρκο που θα απευθύνεται σε μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις στο Qantara West, το οποίο γειτνιάζει δίπλα στη Διώρυγα του Σουέζ και τις γύρω εγκαταστάσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από την προ δεκαετίας έναρξη των εργασιών της στην Αίγυπτο, η ​​EBRD έχει επενδύσει κάτι παραπάνω από 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε τουλάχιστον 144 έργα στη χώρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις