Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H InSyBio συνεργάζεται με την Sanofi και τρέχει τον Α’ Γύρο χρηματοδότησης

Στα μέσα Ιουνίου συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Viva Technology 2017, 34 Startups απ’ όλο τον κόσμο για τον διαγωνισμό της Sanofi «Tech for Health», με την InSyBio να είναι μια από αυτές, ξεχωρίζοντας σε πρώτη φάση για την καινοτομία της.

Η Startup από τη Πάτρα, με founder και CEO τον Λάμπρο Διγώνη, κέρδισε το βραβείο επενδυτών στην κατηγορία Big Data και της δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει με υψηλόβαθμα στελέχη της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας την πιθανότητα άμεσης επένδυσης στην InSyBio.

Οι επαφές αυτές έχουν οδηγήσει σε συνεργασίες με διάφορα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης της Sanofi για να εξεταστεί η χρήση των λύσεων της InSyBio σε διάφορες κλινικές δοκιμές και αναλύσεις δεδομένων που τρέχουν σε όλο τον κόσμο στα εργαστήρια της.

Παράλληλα μέσω του VivaTech έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν και άλλες συνεργασίες με γαλλικές εταιρείες πληροφορικής και βιοτεχνολογίας αλλά και επαφές με επενδυτές μια και η εταιρεία βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης Α’ Γύρου.

H InSyBio είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην εξατομικευμένη ιατρική και εστιάζει στην ανάλυση πολύπλοκων βιολογικών δεδομένων. Η InSyBio Suite είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εργαλείων ανάλυσης η οποία, παρέχοντας υπηρεσίες μέσω cloud, στοχεύει στην ανακάλυψη και ερμηνεία βιοδεικτών με αυξημένη προγνωστική και διαγνωστική δυνατότητα. Οι πελάτες της InSyBio είναι ερευνητές μοριακής βιολογίας που είτε εργάζονται σε εταιρείες βιοτεχνολογίας ή φαρμακευτικές, είτε είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει την έδρα της στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας και έχει κερδίσει τη δεύτερη θέση στο MITEF Greece Startup Competition 2016.
Η αποστολή στο VivaTech 2017 πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα και του προγράμματος Mazinnov του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις