Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Endeavor Greece: Η 4η σεζόν του Outliers podcast είναι γεγονός!

Στο πρώτο επεισόδιο καλεσμένος είναι ο Δημήτρης Μέμος, CEO της MarineTraffic, νούμερο ένα εταιρείας εντοπισμού πλοίων στον κόσμο

Την έναρξη της 4η σεζόν του Outliers podcast ανακοίνωσε η Endeavor Greece. Πιο συγκεκριμένα, το Outliers podcast θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει στην καρδιά της επιχειρηματικότητας από τις 29 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη στις 14.00.

Σε κάθε επεισόδιο της σειράς, οι άνθρωποι πίσω από τις πιο επιτυχημένες Startups σε Ελλάδα και εξωτερικό, που μετασχηματίζουν ολόκληρες αγορές και αλλάζουν το αφήγημα της επιχειρηματικότητας, αφηγούνται το δικό τους μοναδικό ταξίδι, καθώς και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που βλέπουν στον κλάδο τους.

Στο πρώτο επεισόδιο της 4ης σεζόν του Outliers Podcast, η Endeavor υποδέχεται τον Δημήτρη Μέμο, CEO της MarineTraffic, νούμερο ένα εταιρείας εντοπισμού πλοίων στον κόσμο.

Η MarineTraffic ιδρύθηκε το 2007 από τον Δημήτρη Λέκκα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως χόμπι και το 2012, ο Δημήτρης Μέμος ανέλαβε τη διοίκησή της και κρατά γερά τα ηνία της εταιρείας μέχρι και σήμερα. Μέσα στα χρόνια, η MarineTraffic αναδείχθηκε σε παγκόσμιο ηγέτη συλλογής δεδομένων και παρακολούθησης των πλοίων σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιείται τόσο από επαγγελματίες της ναυτιλίας όσο και ερασιτεχνικά από ανθρώπους που αγαπούν την θάλασσα. Η εταιρεία μπορεί να ξεκίνησε ως ένα χόμπι από τον ιδρυτή, ωστόσο πλέον έχει καταφέρει να απασχολεί 190 άτομα σε 15 διαφορετικές χώρες, χωρίς να έχει λάβει ποτέ χρηματοδότηση.

Ο Δημήτρης Μέμος μίλησε για τα 15 χρόνια πορείας της MarineTraffic. Ειδικότερα, μίλησε ανοιχτά για τα λάθη του, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ενώ τόνισε ότι αυτά συνέβαλαν στη δημιουργία μιας μοναδικής κουλτούρας στην ομάδα, που βοήθησε την εταιρεία να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη. Τέλος, εκμυστηρεύτηκε την στρατηγική που έχει ακολουθήσει, ενώ δεν δίστασε να μοιραστεί και τις προβλέψεις του για το μέλλον της ναυτιλίας.

Απολαύστε ολόκληρο το Outliers podcast σε YouTube, Spotify, Google Podcasts & Apple Podcasts.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις