Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Walmart: Εισέρχεται στον κόσμο του fintech με νέα Startup!

Η One σχεδιάζει να λανσάρει τη δική της BNPL πλατφόρμα εντός του 2023

Στον θαυμαστό κόσμο των αμερικανικών fintech που ακολουθούν το μοντέλο BNPL σχεδιάζει να εισέλθει η One, μία νέα Startup με βασικό μέτοχο τον κολοσσό του λιανεμπορίου, Walmart.

Σύμφωνα με το cnbc η One σχεδιάζει να λανσάρει τη δική της πλατφόρμα εντός του 2023. Βασικός στόχος της νέας υπηρεσίας της εταιρείας είναι να δώσει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας της Walmart, αλλά και του δικτύου καταστημάτων της εταιρεία. Φυσικά, η χρήση της πλατφόρμας δεν θα είναι αποκλειστική για τους πελάτες της Walmart, καθώς θα είναι διαθέσιμη και για άλλες εταιρείες του λιανεμπορίου.

Στη Startup ηγείται ο Όμερ Ίσμαηλ, πρώην επικεφαλής του βραχίονα καταναλωτικής τραπεζικής της Goldman Sachs, ενώ γενικά η εταιρεία πρόκειται να στελεχωθεί από βετεράνους της Goldman Sachs.

Σε γενικές γραμμές η Walmart αποφάσισε να επεκταθεί στον τομέα του fintech, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στη διαθέσιμη ρευστότητα των νοικοκυριών στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η λύση του μοντέλου BNPL να γίνεται συνεχώς ολοένα και πιο ελκυστική.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις