Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Welcome Pickups: Η ελληνική TravelTech Startup «σήκωσε» 5,3 εκατ. ευρώ

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της γεωγραφικής επέκτασης της εταιρείας, με έμφαση σε νέους προορισμούς, σε Βόρεια και Νότια Αμερική

H ελληνική τουριστική Startup, Welcome Pickups, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 5,3 εκατ. ευρώ από τους υφιστάμενους επενδυτές της – Market One Capital, Flashpoint και Venture Friends.H TravelTech Startup μέσα από την πλατφόρμα μεταφορών της παρέχει στους χρήστες της μια ολοκληρωμένη και προσωποποιημένη ταξιδιωτική εμπειρία.

Η Welcome Pickups κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει από την κρίση του COVID, αλλά πέτυχε επίσης εξαιρετική ανάπτυξη και οικονομικά αποτελέσματα το 2022, εξυπηρετώντας πάνω από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες. Με την ένταξη 33 νέων πόλεων-προορισμών στις δραστηριότητές της, έχει πλέον παρουσία σε 100 πόλεις παγκοσμίως, επιτυγχάνοντας ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν το 50%. Όλα αυτά διατηρώντας και αυξάνοντας την κερδοφορία της.

Σε αντίθεση με πλήθος άλλων εταιρειών στον ταξιδιωτικό κλάδο που παρέμειναν στάσιμες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ομάδα της Welcome Pickups επικεντρώθηκε στον εξορθολογισμό των διαδικασιών και επένδυσε σε περαιτέρω αυτοματοποιήσεις, βελτιώνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική μείωση (x8) της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης ανά κράτηση. Χάρη στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και τον βελτιστοποιημένο τρόπο παροχής τους, η Welcome Pickups είναι κερδοφόρα τους τελευταίους 18 μήνες, έχοντας θετικό EBITDA και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Startup, η οποία ιδρύθηκε το 2015 στην Αθήνα από τον Αλέξανδρο Τρίμη και τον Σάββα Γεωργίου, παρέχει μία ολιστική ταξιδιωτική εμπειρία στους πελάτες της. Μέσω της πλατφόρμας της η Welcome Pickups καλύπτει όλες τις ταξιδιωτικές ανάγκες των χρηστών της. Από τη στιγμή της άφιξης ενός ταξιδιώτη σε ένα νέο προορισμό μέχρι την επιστροφή του, η Welcome αναλαμβάνει όλες τις ταξιδιωτικές ανάγκες (μεταφορές, ταξιδιωτικά προϊόντα, προτάσεις ενασχόλησης, πληροφορίες) με τον πιο διαπροσωπικό, φιλικό και εύκολο και τρόπο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Welcome Pickups, Αλέξανδρος Τρίμης, αναφέρει: «Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της γεωγραφικής επέκτασης της εταιρείας, με έμφαση σε νέους προορισμούς, σε Βόρεια και Νότια Αμερική. Στόχος της εταιρείας, με τη νέα επένδυση, είναι να διπλασιάσει το δίκτυο των προορισμών της και να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των επίγειων ταξιδιωτικών μεταφορών, κρατώντας, παράλληλα, το προφίλ μιας ταχέως αναπτυσσόμενης και υγιούς νεοφυούς επιχείρησης». Και προσθέτει ότι, «ένα μέρος των κεφαλαίων θα επενδυθεί, επίσης, για την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενισχύοντας το όραμα της εταιρείας να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη, εξατομικευμένη και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία στο σημείο προορισμού, για όλους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις