Εξαγορά-μαμούθ από την AstraZeneca: Απέκτησε την CinCor Pharma για 1,8 δισ. δολάρια!

Ο φαρμακευτικός κολοσσός ενισχύει το χαρτοφυλάκιο καρδιονεφρικών θεραπειών του, αποκτώντας τα δικαιώματα για το φάρμακο baxdrostat (CIN-107)

Στην εξαγορά της βιοφαρμακευτικής εταιρείας κλινικού σταδίου CinCor Pharma, έναντι του «αστρονομικού» ποσού των 1,8 δισ. δολαρίων, προχώρησε η AstraZeneca, σύμφωνα με το Reuters.

Με αυτή την εξαγορά ο αγγλο-σουηδικός φαρμακευτικός κολοσσός έχει ως στόχο να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο καρδιονεφρικών θεραπειών του, αποκτώντας τα δικαιώματα για το φάρμακο baxdrostat (CIN-107) της CinCor.

Η AstraZeneca πρόκειται να υποβάλει δημόσια προσφορά για την εξαγορά όλων των μετοχών της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο CinCor, στην τιμή των 26 δολαρίων ανά μετοχή, συν επιπλέον μη διαπραγματεύσιμων δικαιωμάτων ύψους 10 δολαρίων ανά μετοχή, σε μετρητά, πληρωτέα με την υποβολή αίτησης στις ρυθμιστικές αρχές για το προϊόν baxdrostat.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η τιμή εξαγοράς προβλέπεται στα 1,3 δισ. δολάρια, ενώ με την καταβολή των πρόσθετων δικαιωμάτων, η συνολική αξία της συναλλαγής θα διαμορφωθεί περίπου στα 1,8 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας για τα φαρμακευτικά προϊόντα της AstraZeneca, Μένε Πάγκαλος, η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της εταιρείας για την αντιμετώπιση της καρδιονεφρικής νόσου, καθώς το baxdrostat θα τη βοηθήσει  να ενισχύει περαιτέρω τη γραμμή της. Η AstraZeneca υποστήριξε επίσης ότι το φάρμακο της CinCor θα μπορούσε να συνδυαστεί και με το δικό της φάρμακο της για τη χρόνια νεφρική νόσο, το Farxiga.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις