Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Travelplanet24 – Airtickets: Σημαντική μείωση των online κρατήσεων – «καρφιά» προς την IATA

Σημαντική μείωση παρουσιάζουν online κρατήσεων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από Έλληνες ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν η Travelplanet24 και η airtickets.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δύο εταιρείες, οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων των Ελλήνων ταξιδιωτών παρουσιάζουν σημαντική πτώση, με την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2015) να εμφανίζει μείωση έως και 50%.

Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, από το 1,05% που είναι το μέσο ημερήσιο ποσοστό ακυρώσεων, ανήλθαν στο 7,2%, το διάστημα 27.06.2015 – 01.07.2015, με αποκορύφωμα την χτεσινή ημέρα 30.06.2015 όταν το ποσοστό των ακυρώσεων εκτοξεύτηκε στο 22%.

Επίσης, οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν σημειώσει δραματική μείωση 60% από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος 27.06.2015 έως και σήμερα.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η τρέχουσα κίνηση των κρατήσεων από το εξωτερικό προς Ελλάδα δεν έχει επηρεαστεί και το ποσοστό των ακυρώσεων παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ακόμη, οι δύο εταιρείες επικρίνουν την ΙΑΤΑ για την απόφασή της για εβδομαδιαία εκκαθάριση των πωλήσεων των εισιτηρίων από τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία, μια απόφαση που ο CEO της Travelplanet24, Φίλιππος Μπρίνκμανν χαρακτήρισε άτοπη και αυταρχική.

Τέλος, η Travelplanet24 και η airtickets αναφέρουν ότι οι ιστοσελίδες www.travelplanet24.gr και airtickets.gr δέχονται όλες τις ελληνικές χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και συνεχίζουν να εκδίδει κανονικά εισιτήρια για όλες τις αεροπορικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων και των low cost εταιρειών, ενώ χαρίζουν στους πελάτες τους τα δικά τους έξοδα ακύρωσης εισιτηρίου κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις