Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alphabet το νέο όνομα(;) της Google

Η Google προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σημαντική αναδιοργάνωση, καθώς έγινε μέρος μιας νέας εταιρείας, ενώ απέκτησε και νέο CEO.

Συγκεκριμένα, ο Larry Page ανακοίνωσε πως με στόχο την καλύτερη οργάνωση και τη βελτιστοποίηση των δραστηριοτήτων της Google αλλά και των εταρειών που έχει αποκτήσει, δημιουργείτε μια νέα μητρική εταιρεία με το όνομα Alphabet. Κάτω από αυτή την εταιρεία εντάσσονται όλες οι εταιρείες και η Google.

Η Alphabet θα αναλάβει τη χρηματοδότηση των εταιρειών που βρίσκονται πλέον κάτω από την “ομπρέλα” της, ενώ κάθε εταιρεία θα διαθέτει το δικό της CEO. Έτσι, ο Larry Page αναλαμβάνει CEO στη νέα εταιρεία με το όνομα Alphabet και ο συνέταιρος του, Sergey Brin έχει πλέον τη θέση του προέδρου. Η Google αποκτά νέο CEO, τον Sundar Pichai.

Ο Larry Page σημείωσε ότι τόσο η Google, όσο και όλες οι άλλες εταιρείες του ομίλου Alphabet θα συνεχίσουν με την ίδια ονομασία για τα προϊόντα που προσφέρουν όπως το Android, τα Google Maps, ο Chrome ή το YouTube. To YouTube, ως μια εταιρεία κάτω από την ομπρέλα της Alphabet πλέον αποκτά και αυτό νέα CEO, τη Sisan Wojcicki.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το νέο πλάνο και οργάνωση των δραστηριοτήτων του ομίλου Alphabet, οι εταιρείες που εντάσσονται σε αυτόν θα έχουν στο εξής υψηλότερη αποδοτικότητα αλλά και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις