Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιώργος Σπανουδάκης: «Θέλουμε η Pinnatta να μπει σε κάθε instant messaging εφαρμογή»

Για την ιδέα επάνω στην οποία βασίστηκε η Pinnatta μίλησε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής startup εταιρείας, Γιώργος Σπανουδάκης, στο πλαίσιο του Startup Grind, που ξεκίνησε το νέο δίκτυο εκδηλώσεών του μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ο Γιώργος Σπανουδάκης περιέγραψε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει 3,5 εκατ. δολάρια σε 4 συνολικά κύκλους χρηματοδότησης. Σε αυτό το θέμα ανέφερε ότι σε κάθε γύρο χρηματοδότησης ο χρηματοδοτούμενος συνήθως παραχωρεί το 15-30% της εταιρείας του, ανάλογα με το ύψος της χρηματοδότησης που ζητά.

STARTUP_GRID_SPANOUDAKIS_193704_702*336
Τόνισε ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχει κάποια συνταγή επιτυχίας για μία startup, ενώ σημείωσε ότι αυτό που σε μία startup πέτυχε, σε μία άλλη μπορεί να πετύχει, και φυσικά το αντίθετο. Χαρακτήρισε τον εαυτό του και την εταιρεία τυχερούς που ευτύχησαν στα αρχικά στάδια να μην έχουν μεγάλες αποτυχίες, ενώ έκανε λόγο και για τις διαφορετικές συνθήκες και το κλίμα που επικρατούν στην Καλιφόρνια, όπου πλέον η εταιρεία έχει την έδρα της.

Ανέφερε επίσης ότι στόχος της εταιρείας είναι να μην αποτελεί μόνον ένα «destination point» και ο χρήστης να είναι υποχρεωμένος να κατεβάσει την εφαρμογή της Pinnatta για να τη χρησιμοποιήσει, αλλά η εφαρμογή να είναι διαθέσιμη ως integration σε κάθε διαθέσιμη εφαρμογή instant messaging.

STARTUP_GRID_SPANOUDAKIS_193703_702*336
Για το λόγο αυτό, όπως είπε, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πλαίσιο επαφών με όλες τις εταιρείες που κατέχουν τους πιο δημοφιλείς instant messengers, ώστε η εφαρμογή της εταιρείας να λειτουργεί ως integration μαζί με τον εκάστοτε messenger, χωρίς ο χρήστης να είναι υποχρεωμένος να κατεβάσει ξεχωριστά την εφαρμογή.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του INNOVATHENS.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις