Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DATATHON 2015 by ThinkBiz

Είσαι από αυτούς που βρίσκουν τον κόσμο των Big Data συναρπαστικό; Πιστεύεις ότι ο όρος «Data Analytics Junkie» σε εκφράζει; Σου αρέσει να ανακαλύπτεις μέσα από αχανή δεδομένα, μία ιστορία που αλλάζει το τρόπο που βλέπουμε και κατανοούμε την αγορά και τον κόσμο γύρω μας;

Τότε, έλα το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015 με την ομάδα σου (2-3 άτομα) στο Datathon, το οποίο για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από το ThinkBiz σε συνεργασία με το Skroutz στο χώρο της εταιρείας (Αλέκου Παναγούλη 91, Νέα Ιωνία) και ώρα 10.00-20.00, για να συνεργαστείτε, να αναλύσετε, να φτιάξετε μία ιστορία μέσα από δεδομένα και να την παρουσιάσετε μπροστά σε άτομα από το χώρο του Data Analysis & Visualization.

Τι είναι;

Το Datathon είναι ένας ολοήμερος διαγωνισμός ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Skroutz. Απευθύνεται σε άτομα με αναλυτική σκέψη, αγάπη για τα νούμερα και τα δεδομένα, που μπορούν να εξάγουν γνώση μέσα από την ανάλυση ενός dataset, αλλά και σε αυτούς που με το πάθος τους για το περιεχόμενο, τα γραφικά και τις τέχνες μπορούν να μετατρέψουν μία ψυχρή πληροφορία σε ένα όμορφο και ευνόητο οπτικό αποτέλεσμα.

Η πρόκληση

Η διαδικασία είναι απλή. Θα σου δοθεί ένα σετ δεδομένων και μέσα στη μέρα θα πρέπει με την ομάδα σου να το αναλύσεις, να βρεις τι μήνυμα μπορείς να εξάγεις από αυτό, να το συνοδεύσεις με ένα κείμενο, με εικαστικά στοιχεία και διαγράμματα, αλλά και να το παρουσιάσεις μπροστά σε μία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από experts του κλάδου. Σε αυτό θα σε βοηθήσει η ικανότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητα σου αλλά και έμπειροι mentors που θα σε καθοδηγήσουν αν έχεις αμφιβολίες ή απορίες. Εδώ θα βρεις το infographic της ομάδας που νίκησε πέρυσι.

Το Έπαθλο

Η πρώτη ομάδα θα κερδίσει μια υποτροφία για κάθε ένα από τα μέλη της για το σεμινάριο «BUSINESS ANALYTICS & BIG DATA – Μία πρακτική εισαγωγή», χορηγία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΠΑ.

Δήλωσε συμμετοχή

Η πρόκληση έχει τεθεί. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, κλείσε το εισιτήριό σου εδώ! Έχεις τη δυνατότητα να κλείσεις έχεις είτε ένα ομαδικό εισιτήριο των 10 ευρώ για εσένα και την ομάδα σου, ή ένα ατομικό εισιτήριο των 5 ευρώ αν δεν έχεις ακόμη ομάδα. Στη δεύτερη περίπτωση επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected], ώστε να γίνεις μέλος κάποιας ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Datathon μπορείς να επισκεφθείς το datathon.thinkbiz.gr. Για συνεχή ενημέρωση κάνε join στο Facebook event και για οποιαδήποτε απορία μπορείς να στείλεις μήνυμα στο Facebook Page του ThinkBiz, ή e-mail στο [email protected].

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις