Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Globo «γκρεμίζει» την InternetQ;

Τον κίνδυνο να συμπαρασύρει την InternetQ PLC η “πτώση” της Globo επισημαίνουν σήμερα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Independent.

Η InternetQ PLC δραστηριοποιείται στην αγορά του mobile marketing και των ψηφιακών λύσεων ψυχαγωγίας για παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σύμφωνα με την Independent, η ιστοσελίδα shareprophets.com επισημαίνει σοβαρό κίνδυνο η εταιρεία να έχει την τύχη της Globo, εντοπίζοντας ομοιότητες στις δύο περιπτώσεις. Αναφέρεται συγκεκριμένα στους τρεις βασικούς πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι απέφεραν το 60% των συνολικών πωλήσεών της, αλλά η ταυτότητά της παραμένει μυστήριο.

Ωστόσο, η InternetQ PLC διαψεύδει το ενδεχόμενο και κάνει λόγο για ανακρίβειες. Η αναστάτωση που επικράτησε, όμως, στο Χρηματιστήριο ήταν έκδηλη, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρήσει χθες κατά 59%. Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των πελατών της, υποστήριξε ότι για λόγους εμπιστευτικότητας δεν μπορεί να αποκαλύψει τα ονόματά τους. 

Η εταιρεία πραγματοποίησε πέρυσι κύκλο εργασιών 132 εκατ. ευρώ και είχε αποτελέσματα EBITDA 22,3 εκατ. ευρώ. Διαθέτει κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και απασχολεί 160 εργαζομένους σε 23 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Επικεφαλής της και βασικός μέτοχος είναι ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν διάφορα funds.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις