Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι πέντε προβλέψεις στο FinTech για το 2016 σύμφωνα με το BI Intelligence

Σύμφωνα με την έρευνα “The Fintech Ecosystem Lumascape” του Business Insider Intelligence οι πέντε προβλέψεις στον τομέα του FinTech για το 2016 είναι οι:

1. Blockchain
Πρόκειται για την τεχνολογική υποδομή του Bitcoin και προσφέρει υψηλού επιπέδου πιστοποίηση στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Με αυτό το τρόπο ελαχιστοποιούνται ή εκμηδενίζονται όλοι οι μεσάζοντες σε μια συναλλαγή, με συνέπεια να μειώνονται τα κόστη που σχετίζονται με αυτές τις συναλλαγές. Οι τράπεζες θα αναπτύξουν μια κοινά αποδεκτή λύση-πρώτυπο Blockchain έτσι ώστε να διαχειρίζονται τις συναλλαγές μεταξύ τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Startup και συμπράξεις όπως οι Digital Asset και R3CEV θα ανταγωνιστούν για αυτό το σκοπό.

2. Πληρωμές από το Smartphone
Τα συστήματα πληρωμών μέσω φορητών συσκευών θα γίνουν πιο προσιτά στο ευρύ κοινό μια και οι μεγάλοι κατασκευαστές και παίκτες στο χώρο θα προωθήσουν πιο έντονα τις υπηρεσίες τους όπως για παράδειγμα τα Android Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Visa bpay κ.α. Εφόσον αυτά τα νέα ηλεκτρονικά πορτοφόλια συνδυαστούν με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και προσέλκυσης αγοραστών από μεγάλα και μικρά καταστήματα, όπως για παράδειγμα προσωποποιημένες προσφορές και ειδικούς μικρο-φάρους που θα στέλνουν αυτόματα προσφορές στα Smartphone των πελατών, θα αυξηθεί η αποδοχή τους από το κοινό.

3. Εφαρμογές εμπορικής διαχείρισης (mPOS) για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Στο εξωτερικό, υπηρεσίες εμπορικής διαχείρισης που βασίζονται σε φορητές συσκευές (mPOS) όπως για παράδειγμα οι ShopKeep και Clover κερδίζουν μεγάλα μερίδια αγοράς μια και προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες, όπως εκπτώσεις και ηλεκτρονικές προσφορές, στις μικρές επιχειρήσεις κερδίζοντας με αυτό το τρόπο νέους πελάτες. Στο backend οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να διαχειρίζονται βέλτιστα την αποθήκη και τις παραγγελίες τους αλλά και μπορούν να εστιάσουν στις ανάγκες των πελατών τους μέσω analytics. Στην Ελλάδα μια παρόμοια λύση προσφέρει η Intale.

4. Εφαρμογές παραγγελιών για εστιατόρια και καφέ ταχείας εξυπηρέτησης
Με το κοινό να στρέφεται στις παραγγελίες φαγητού και καφέ μέσω των υπηρεσιών online και mobile όλο και περισσότερα εστιατόρια και καφέ ταχείας εξυπηρέτησης θα στρέφονται σε Apps παραγγελιών για να καλύψουν τις νέες ανάγκες των πελατών τους. Παράλληλα θα μπορούν να προσφέρουν προγράμματα προσφορών και καταναλωτικής αφοσίωσης.

5. Οι μεγάλες τράπεζες θα αντιδράσουν στις FinTech Startups για να αντιμετωπίσουν την απειλή
Όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι τράπεζες θα χάσουν ένα μεγάλο ποσοστό από την τραπεζική ιδιωτών προς όφελος των FinTech Startups, οι οποίες προσφέρουν τραπεζικές υπηρεσίες με τεράστια ευκολία και μικρότερα κόστη. Οπότε οι τράπεζες είτε θα παρουσιάσουν παρεμφερείς υπηρεσίες, είτε θα εξαγοράσουν τις Startups είτε θα συνεργαστούν μαζί τους.

Μπορείτε να κατεβάσετε την πλήρη ανάλυση εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις