Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρώτο Nike που δένει τα κορδόνια μόνο του είναι γεγονός!

Η Nike ετοίμαζε εδώ και καιρό, μαζί με τον Michael J. Fox, τα πρώτα αθλητικά παπούτσια που δένουν τα κορδόνια μόνα τους. Όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμα να βγουν στην αγορά τα ερχόμενα Χριστούγεννα.

Το όνομά τους είναι HyperAdapt 1.0 και είναι τα πρώτα παπούτσια για τρέξιμο τα οποία θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα της Nike. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε μια σειρά από αθλητικά παπούτσια, σε διάφορες κατηγορίες, που θα δένουν τα κορδόνια μόνα τους, στο μέλλον.

Μόλις μπει η φτέρνα στο παπούτσι ένας ειδικός αισθητήρας δίνει την εντολή και αυτόματα σφίγγει το σύστημα. Όπως αναφέρει η Nike, όσο και να μην φαίνεται με τη πρώτη ματιά, το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής έτσι ώστε να προσφέρει το σωστό σφίξιμο αλλά και χειροκίνητο έλεγχο, μέσω δυο κουμπιών πάνω στο παπούτσι. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά προορίζονται για ένα προϊόν που κινείται, τραντάζεται και καταπονείται γενικά.

nike-hyperadapt-power-lacing-shoe-3Ο λόγος που δημιουργήθηκε το HyperAdapt 1.0 είναι ο αθλητής να μην αποσπάται για το αν έχει δέσει σωστά τα παπούτσια του ενώ μπορεί να έχει άμεσο έλεγχο στο πόσο σφιχτά ή χαλαρά θέλει τα αθλητικά του ανά πάσα στιγμή.

Εφόσον αποδειχτεί ότι η τεχνολογία είναι ώριμη και λειτουργική, και φυσικά έχει την δέουσα αποδοχή, τα επόμενα βήματα είναι να υπάρχει ένας ακόμα πιο έξυπνος έλεγχος στο σφίξιμο των παπουτσιών, ανάλογα με την κάθε περίσταση και μορφολογία του ποδιού, με ακόμα περισσότερους αισθητήρες και συνεργασία με συσκευές wearables.

Τα Nike HyperAdapt 1.0 θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στα μέλη του Nike+ τα επόμενα Χριστούγεννα σε τρία χρώματα, με άγνωστη προς το παρόν τιμή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις