Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Λήγει η προθεσμία για την συμμετοχή των Startups στο τρίτο κύκλο της ΘΕΑ

Την Παρασκευή 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων δράσεων αλλά και των αποτελεσμάτων των πρώτων 18 μηνών λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας ΘΕΑ του ΕΒΕΑ, καθώς και ενημέρωση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στις εγκαταστάσεις της.

Πάνω από 200 αιτήσεις δέχτηκαν οι δυο πρώτοι κύκλοι του προγράμματος υποστήριξης Startups και επιλέχτηκαν 46 ομάδες ενώ η ΘΕΑ θα δεχτεί και τις ομάδες από τους διαγωνισμούς “ideatree” και Aegean Startups.
Συνολικά δημιουργήθηκαν 25 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι περισσότερες Startups προχωράνε στη ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην αγορά.

Η υποβολή αιτήσεων για τον τρίτο κύκλο συνεχίζεται και λήγει στις 16/04/2016, με τις αιτήσεις να αξιολογούνται άμεσα με σειρά προτεραιότητας (first come, first served).

Θεα2
Οι πενήντα πρώτες θετικά αξιολογημένες επιχειρηματικές ομάδες, θα εγκριθούν για να παρακολουθήσουν, εντελώς δωρεάν, το πρόγραμμα προεπώασης (
preincubation) που θα τους παρασχεθεί από τη ΘΕΑ και θα είναι διάρκειας 2-3 μηνών.

Μετά την ολοκλήρωσή του, θα ακολουθήσει το πρόγραμμα εκκόλαψης (incubation), το οποίο θα περιλαμβάνει φιλοξενία στη ΘΕΑ διάρκειας έως και 12 μηνών, καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες (συμβουλευτική, δικτύωση κ.λ.π).

Ήδη η Θερμοκοιτίδα έχει υποδεχτεί τις τέσσερις πρώτες θετικά αξιολογημένες νεοφυείς επιχειρηματικές ομάδες για το νέο κύκλο.

Επίσης, οι Startups που θα επιλεχθούν για τον νέο κύκλο και ενδιαφέρονται για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τις νεοφυείς ειχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη θα έχουν σαν πρόσθετη παροχή απο την ΘΕΑ την σύνταξη του αρχικού φακέλου και της ηλεκτρονικής αίτησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις