Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεταφορές χρημάτων μέσω iPhone και Blockchain στην Santander UK

Η θυγατρική της Ισπανικής τράπεζας Santander στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε ένα App για iOS το οποίο το χρησιμοποιούν ήδη 6.000 υπάλληλοι της για μεταφορές χρημάτων μέσω Blockchain.

Όλες οι μεγάλες τράπεζες σε όλο τον κόσμο πειραματίζονται πυρετωδώς με το Blockchain μια και έχει γίνει κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η τεχνολογία του Bitcoin προσφέρει μεγάλη ευκολία, ασφάλεια και ταχύτητα στην ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών ή προσαρμογή των υπαρχόντων με χαμηλά κόστη.

Το Blockchain προσφέρει ένα δημόσιο και εξαιρετικά αξιόπιστο σύστημα καταγραφής συναλλαγών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά μετοχών και νομισμάτων για παράδειγμα χωρίς την ανάγκη κάποιου μεσάζοντα.

Η υποδομή της συγκεκριμένης υπηρεσίας προσφέρεται από τη FinTech Startup Ripple στην οποία έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων, ο επενδυτικός βραχίονας της Ισπανικής τράπεζας, Santander InnoVentures. Η Ripple ειδικεύεται στις μεταφορές χρημάτων σε όλο τον κόσμο μέσω Blockchain.

Η εφαρμογή της Santander είναι πλήρως λειτουργική και μπορεί να κάνει μεταφορές χρημάτων από 10 έως 10.000 λίρες Αγγλίας σε ευρώ σε 21 χώρες και σε δολάρια στην Αμερική. Ο εφαρμογή χρησιμοποιεί το Apple Pay για την αρχικοποίηση της συναλλαγής και ακολούθως καταγράφεται στο Blockchain και φτάνει στην τράπεζα του παραλήπτη την ίδια μέρα.

Η καθολική χρήση Blockchain θα κάνει τις μεταφορές χρημάτων άμεσες, με το πάτημα ενός πλήκτρου, σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη για όλους του πελάτες της τράπεζας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις