Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έξι Έλληνες Startuppers στην GES 2016 του Προέδρου Ομπάμα

Έξι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας 2016 (GES) που λαμβάνει χώρα από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Προέδρου Ομπάμα να επεκτείνει την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των οικονομικών ευκαιριών σε όλο τον κόσμο, η GES συγκεντρώνει ήδη από το 2010, τους σημαντικότερους καινοτόμους, στοχαστές, κοινωνικούς επιχειρηματίες και επενδυτές απ’ όλο τον κόσμο.

Στη φετινή Σύνοδο Επιχειρηματικότητας θα συμμετέχουν, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, οι:

Η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πέντε γυναίκες, σηματοδοτώντας το σημαντικό ρόλο των γυναικών στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η GES χρηματοδοτούν τη συμμετοχή των εν λόγω επιχειρηματιών αλλά και η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic InitiativeTHI) καλύπτει, επίσης, μέρος των δαπανών της ελληνικής αποστολής.

Στόχος της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας είναι να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες και να τους προσφέρει ευκαιρίες και γνωριμίες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν.

Οι ΗΠΑ φιλοξενούν την 7η Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας, η οποία στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί και πάλι από τις ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Μαλαισίας, του Μαρόκο και της Κένυας. Με τη φιλοξενία της Συνόδου και πάλι στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ομπάμα υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για την οικοδόμηση γεφυρών που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις μαζί.

Στόχοι της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας 2016 είναι να:

• Αναδείξει επιχειρηματίες και επενδυτές από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και συνεργασία.

• Συνδέσει Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές με τους διεθνείς ομολόγους τους προκειμένου να δημιουργήσουν μακροχρόνιες σχέσεις.

• Αναδείξει την επιχειρηματικότητα ως μέσο για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο δυσεπίλυτες παγκόσμιες προκλήσεις.

Η σύνοδος θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εργαστηρίων, πάνελ, ομιλιών, διαγωνισμών, mentoring και ευκαιρίες δικτύωσης, προκειμένου να δώσει στους συμμετέχοντες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους να αναπτυχθούν. Στο πλαίσιο της Συνόδου, θα υπάρχουν επίσης εκθεσιακά περίπτερα, εκθέσεις βιωματικής μάθησης και ευκαιρίες σύνδεσης με εμπειρογνώμονες διαφόρων κλάδων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις