Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

In Transit: Mια ημέρα για τους ανθρώπους και τις ιδέες που μετακινούνται

Τo Impact Hub Athens διοργανώνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου μια συζήτηση με στόχο τη συγκέντρωση προτάσεων και τη συνδιαμόρφωση αποτελεσματικών παρεμβάσεων για την υποστήριξη των μετακινούμενων πληθυσμών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα αναδειχτεί το θέμα της αξιοποίησης των δεξιοτήτων και γνώσεων των μετακινούμενων πληθυσμών για την πιο αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται τόσο η ανακοίνωση της συνεργασίας του Impact Hub Athens με το διεθνές δίκτυο Techfugees όσο και η παρουσίαση του προφίλ και των δράσεων του περιοδικού Solomon, που είναι μέλος της κοινότητας των κοινωνικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται στενά για τον θετικό αντίκτυπο στην πόλη.

Στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ΜΚΟ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και κοινωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο και αποτελούν μέλη της κοινότητας του Impact Hub Athens. Ανάμεσά τους, οι Médecins Sans Frontières Greece (MSF)| Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), ActionAid Hellas, SolidarityNow, Beyondcsrnet και Campfire Innovation.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχουν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στην Athens Comics Library από την ομάδα και τους εκπαιδευτές του Comicdom, ενώ παράλληλα, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας του Αφγανού φωτογράφου Ναντίρ Νουρί.
Η ημέρα θα κλείσει με μουσική και φαγητό από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και η Σομαλία, που θα επιμεληθεί η πολυεθνική συντακτική ομάδα του Solomon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις