Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλο το πλήγμα για την παγκόσμια τεχνολογική βιομηχανία το Brexit

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Juniper Research το 65% των στελεχών τεχνολογικών εταιρειών και Startups στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι το Brexit θα έχει αρνητική επίπτωση στη παγκόσμια τεχνολογική βιομηχανία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με online ερωτηματολόγιο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου σε στελέχη αγγλικών και διεθνών εταιρειών που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι λόγοι για την αρνητική εκτίμηση περιλαμβάνουν:

  • 7 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι θα είναι δυσκολότερο για τις εταιρείες να προσελκύσουν προσωπικό από τις χώρες της Ε.Ε.
  • Τα 2/3 των στελεχών πιστεύουν επίσης ότι θα μειωθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις από την Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι το Λονδίνο θα γίνει λιγότερο ελκυστικό σαν παγκόσμιο τεχνολογικό και οικονομικό κέντρο.

rendeevooΤους ίδιους λόγους ανέφερε και ο Γιώργος-Πάρις Χριστοφοράκης, συνιδρυτής της υπηρεσίας γνωριμιών Rendeevoo με έδρα το Λονδίνο, με τον οποίο μιλήσαμε στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας της εταιρείας στο Seedrs.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Χριστοφοράκης, οποίος είναι υπέρ της παραμονής, σε περίπτωση αποχώρησης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απομακρυνθεί από την Ευρώπη σε τομείς όπως η εύρεση ταλαντούχων στελεχών και η χρηματοδότηση ενώ θα ενδυναμώσει άλλα Tech hubs με πρώτο και καλύτερο το Βερολίνο, αποδυναμώνοντας παράλληλα το ανεπτυγμένο οικοσύστημα του Λονδίνου.

Από την άλλη πλευρά το 35% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Brexit θα έχει ελάχιστη επίδραση στην τεχνολογική βιομηχανία έως και θετική μια και η φύση του συγκεκριμένου τομέα είναι παγκόσμια και δεν περιορίζεται και επηρεάζεται από γεωπολιτκά γεγονότα. Επίσης το 80% αυτών που προβλέπουν θετικές επιπτώσεις από το Brexit δηλώνουν σαν λόγο την αποδέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου από τις νόμους και κανονισμούς της Ε.Ε.

Τα μεγάλα ζητήματα που θα παίξουν ρόλο στο αποτέλεσμα, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το μεταναστευτικό με 38% και η οικονομία με 28% ενώ η παράσταση νίκης ήταν υπέρ του Brexit στο αυριανό δημοψήφισμα.
Βέβαια η δολοφονία της βουλετίνας των εργατικών την περασμένη Πέμπτη έχει αλλάξει αρκετά τα δεδομένα και δεν έχει αποτυπωθεί πλήρως στην συγκεκριμένη έρευνα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις