Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δημιουργία μητρώου για τις Startup

Την απόφαση για την ανάθεση του έργου δημιουργίας μητρώου λειτουργίας για τις Startup επιχειρήσεις ανακοίνωσε στη Διαύγεια η Ειδική Γραμματεία ∆ιαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Το έργο ύψους 8.000 ευρώ ανέλαβε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ICAMSOFT.

Το μητρώο στοχεύει στην καταγραφή της ταυτότητας, των υπηρεσιών και του δυναμικού των δομών και προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικότητας, όπως η παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, υποστήριξης , δικτύωσης, χρηματοδότησης και εκπαίδευσης. Η καταγραφή θα γίνεται με βάση ηλεκτρονικές φόρμες , οι οποίες περιλαμβάνουν πληροφορίες για τις δομές υποστήριξης της κάθε επιχείρησης (την εταιρική μορφή, τα φυσικά πρόσωπα και τους φορείς ή τη σύμπραξη που συμμετέχουν στο σχήμα, τη δυναμική που παρουσιάζουν, τις υπηρεσίες που δύνανται να προσφέρουν στους ωφελούμενους και τη δυναμικότητα των υποδομών που διαθέτουν). Τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα δημόσια για να μπορούν να πληροφορούνται εύκολα οι εν δυνάμει ωφελούμενοι.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.  Στην πρώτη φάση οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώσουν και να ανανεώσουν τα στοιχεία τους. Στη δεύτερη φάση θα δημιουργηθεί η δυνατότητα online αξιολόγησης εκ μέρους των χρηστών για τους φορείς του Μητρώου μέσω ειδικής φόρμας.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την απόφαση εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις