Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Randstad εξαγόρασε την Monster η οποία είχε εξαγοράσει την Jobr

Αν μη τι άλλο υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα στο χώρο των υπηρεσιών online εύρεσης εργασίας. To online δίκτυο εύρεσης εργασίας από την εποχή του dot-com, Monster.com, εξαγοράστηκε από την Ολλανδική Randstad έναντι 429 εκατ. δολ. σε μετρητά.

Παρά το σημαντικό premium που πληρώθηκε για τις μετοχές της Monster.com η αξία της εταιρείας είναι πολύ μακριά από αυτή του 2007 η οποία άγγιζε τα 5 δισ. δολ.

Οι ανακατατάξεις και οι ενοποιήσεις στο χώρο της online εύρεσης εργασίας είναι σημαντικές τον τελευταίο καιρό, μια αγορά η οποία υπολογίζεται μεταξύ 10 και 20 δισ. δολ. και σε κάθε περίπτωση είναι ένα κλάσμα της παγκόσμιας αγοράς εύρεσης εργασίας και στελεχών η οποία αγγίζει τα 400 δισ. δολ.

Η Monster.com τον περασμένο Ιούνιο είχε εξαγοράσει την Jobr, το Tinder της online εύρεσης εργασίας, ενώ στην ίδια κατηγορία apps υπάρχει και το Switch.

Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, στην Ιαπωνία, η Indeed.com εξαγόρασε την Simply Hired, για την ακρίβεια η Simply Hired εξαγοράστηκε από την μητρική εταιρεία της Indeed, τον γίγαντα Recruit Holdings.

H Monster θα κρατήσει την οντότητα της αλλά διάφορες υπηρεσίες θα ενοποιηθούν με αυτές της Randstad για καλύτερες οικονομίες κλίμακος.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται και το LinkedIn, το οποίο εξαγοράστηκε από την Microsoft, αλλά και η “δική μας” Workable.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις