Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

27 δισ. οι συνδέσεις IoT μέχρι το 2025

Τετραπλάσια αναμένεται να είναι τα κέρδη από τις συνδέσεις του IoT (Internet of Things) μεταξύ του 2015 και 2025 σύμφωνα με την Machina Research. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών οι παγκόσμιες συνδέσεις του IoT θα φτάσουν τα 27 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025 σε σύγκριση με τα 6 δισ. το περασμένο έτος.

Για το ίδιο διάστημα τα έσοδα από την IoT υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν μέχρι και 3 τρισ. δολάρια από 750 δισ. δολάρια, με το 1,3 τρισ. να προέρχεται από τελικούς χρήστες μέσω συσκευών, συνδεσιμότητας και εφαρμογών.

Μέχρι το 2025, το 72% των συνδέσεων IoT θα κάνει χρήση τεχνολογιών μικρής εμβέλειας όπως WiFi και Zigbee. Οι συνδέσεις κινητής εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 2,2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025 από 334 εκατομμύρια που ήταν στο τέλος του περασμένου έτους και θα βασίζονται κυρίως στην τεχνολογία LTE.

Την πρωτιά στην αγορά IoT αναμένεται να την έχει οριακά η Κίνα με 21% έναντι 20% των Η.Π.Α που θα βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση αναμένεται να βρίσκεται η Ιαπωνία με 7% των συνδέσεων. Από περιθώρια κέρδους όμως αναμένεται η Η.Π.Α να έχει την πρωτιά με 22% της αγοράς έναντι 19% της Κίνας και 6% της Ιαπωνίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις