Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Twitter πήρε το όπλο του (και καλά έκανε)

Το Twitter ανακοίνωσε ότι απενεργοποίησε 235.000 λογαριασμούς χρηστών οι οποίοι προωθούσαν τη τρομοκρατία το τελευταίο εξάμηνο σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια αντιμετώπισης του εξτρεμισμού στο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο ενημέρωσης.

Η προσπάθεια άρχισε τα μέσα του 2015, μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον πλανήτη, από τότε μέχρι σήμερα έχουν απενεργοποιηθεί 360.000 λογαριασμοί.
Το Twitter λόγο της φύσης του, είναι ένα παγκόσμιο “καφενείο” όπου ο καθένας αναρτά μικρά μηνύματα, 160 χαρακτήρων, έχει προσελκύσει ιδιόμορφο κοινό (δείτε για παράδειγμα το ελληνικό Twiiter), αλλά και φανατικούς που τραμπουκίζουν, κάνουν ρατσιστικά σχόλια ή υποστηρίζουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Από την άλλη πλευρά το Twitter παραμένει μια ιδανική πηγή άμεσης ενημέρωσης για ότι συμβαίνει από μια γειτονιά μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου και παράλληλα θέλει να κρατήσει τον χαρακτήρα ενός βήματος ελεύθερου λόγου.

Η απενεργοποίηση των λογαριασμών μπορεί να μη λύνει τα προβλήματα κακόβουλης κατάχρησης προσωπικών δεδομένων στις αναρτήσεις αλλά τουλάχιστον είναι ένα σωστό και αναγκαίο βήμα.

Παράλληλα με την γνωστοποίηση των ενεργειών κατά της τρομοκρατίας το Twitter ανακοίνωσε δυο νέες ρυθμίσεις οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν από ποιους ακολούθους θα βλέπουν ειδοποιήσεις αλλά και μια ρύθμιση ποιότητας πηγής όπου θα κόβονται αυτοματοποιημένα μηνύματα, διπλότυπα κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις